News

Un autobuz și un TIR, implicate într-un grav accident în Bihor. 12 persoane, rănite în urma coliziunii

Un grav accident rutier s-a petrecut miercuri după-amiaza în județul Bihor. Un autobuz cu persoane a intrat în coliziune cu un TIR, în urma impactului rezultând 12 persoane rănite.
06.10.2021 | 19:27
Un autobuz si un TIR implicate intrun grav accident in Bihor 12 persoane ranite in urma coliziunii
ADVERTISEMENT

Un accident rutier grav a avut loc miercuri după-amiază în județul Bihor. În eveniment au fost implicate vehicule de mare tonaj, cu mai multe persoane rănite.

Într-o primă fază, centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că pe DN 76 Oradea – Deva, în apropierea localității Dușești, județul Bihor, într-o curbă, un TIR a acroșat un autocar în care se aflau 12 persoane.

ADVERTISEMENT

Ulterior, IPJ Bihor a venit cu informații suplimentare și a anunțat că în evenimentul rutier au fost implicate 21 de persoane, 12 dintre ele fiind rănite în urma coliziunii rutiere.

Accident cu 12 persoane rănite în Bihor. Impact violent între un autobuz cu pasageri și un TIR

Potrivit presei locale, în autobuz se aflau 20 de persoane, iar în TIR doar șoferul. Dintre acestea, 12 au suferit răni.

ADVERTISEMENT

Imediat după producerea accidentului, la fața locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri din cadrul a 3 subunități Ștei, Beiuș și Oradea cu: două ambulanțe SMURD tip B2, o autospecială de transport victime multiple, autospecială de intervenție cu modul de descarcerare, echipajul de TIM SMURD Oradea și 4 echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță Bihor.

”Echipajele medicale au evaluat cele 21 de persoane implicate în accident, 12 dintre ele având nevoie de îngrijiri medicale. Zece victime se află în cod verde medical prezentând răni ușoare și alte două în cod galben medical”, a precizat maiorul Camelia Roșca, pentru Bihon.ro.

ADVERTISEMENT

Cei de la IPJ Bihor anunță că în coliziune ar fi fost implicat și un autoturism.

”Apelul 112 a fost efectuat la 17:21, accidentul rutier s-a produs pe DN 76, la intrarea în localitatea Dușești, dinspre Sâmbăta. Din primele informații ar fi fost implicate un autotren un autocar și un autoturism.

Momentan se efectuează cercetare la fața locului pentru stabilirea cauzelor producerii accidentului. Traficul rutier este blocat și dirijat de polițiștii rutieri. Rugăm participanții la trafic să respecte indicațiile polițiștilor prezenți la fața locului”, a precizat și comisar-șef IPJ Bihor, Alina Fărcuța pentru aceeași sursă.

ADVERTISEMENT

Zi de miercuri neagră pe șoselele din țară

Tot miercuri, un alt accident grav s-a petrecut în județul Constanța. O persoană a murit în stațiunea Mamaia după ce a intrat cu mașina într-un stâlp de pe marginea șoselei.

Tragedia s-a petrecut în zona Butoaie a stațiunii. Inițial, persoana grav rănită a fost transportată la spital. Aceasta se afla în stop cardio-respirator. La nici două ore după accident, medicii de la unitatea medicală unde a ajuns pasagerul vehiculului au declarat decesul acestuia.

ADVERTISEMENT
Tags: