Un autocar în care se aflau 50 de copii s-a răsturnat în Vrancea

Gabriel Esanu   
in Hotnews
11/08/2016, 09:34
Un autocar în care se aflau 50 de copii s-a răsturnat în Vrancea

Un autocar în care se aflau 63 de turişti din Ucraina, dintre care 50 de copii, a fost implicat, în noaptea de miercuri spre joi, într-un accident, în judeţul Vrancea, fără să se înregistreze răniţi, oamenii fiind transportaţi de către autorităţi la un cămin cultural unde vor sta până un alt autocar va veni să îi preia.

Aciidentul s-a produs în jurul orei 3.30, în noaptea de miercuri spre joi, pe drumul european 85, între localitatea Garoafa şi Focşani, în judeşul Vrancea, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, Cristina Duţă.

Din primele informaţii, şoferul autocarului care venea din Ucraina a scăpat maşina de sub control, a ieşit în afara şoselei şi s-a oprit într-un lan de porumb, fără a se răsturna.

la faţa locului au fost mobilizate o autospecială de descarcerare, patru ambulanţe, dintre care una de la SMURD, şi echipaje de Poliţie.

”Când au ajuns la faţa locului, pompierii au sprijinit la evacuarea ordonată din autocar a turiştilor, după care echipajele medicale au evaluat starea fiecăruia de sănătate. Din fericire, nu s-au înregistrat răniţi, toţi erau în parametri normali. Două persoane adulte au suferit, însă, atacuri de panică, una la plecarea de la locul accidentului, alta când a ajuns în locul în care grupul a înnoptat”, a declarat Cristina Duţă.

Imediat după accident, cei 63 de turişti, dintre care 50 de copii, au fost preluaţi de autorităţi şi transportaţi cu un microbuz şcolar la căminul cultural din localitatea Garoafa. Aici, oamenii au primit apă, ceai şi sandvişuri şi au rămas pentru a se odihni.

Pentru că autocarul a fost avariat, turiştii nu au mai putut continua drumul cu acesta, astfel, la Garoafa urmează să ajungă un alt autocar care a plecat din Bulgaria, destinaţia călătorilor, şi care îi va prelua pe ucraineni pentru a-i duce la destinaţie.

Sursă: realitatea.net

Ştirea MOMENTULUI

Bogdan Planic nu vrea să plece de la FCSB: “Mă concentrez 100% pe dubla cu Rapid Viena”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×