News

Un autocar în care se aflau 21 de copii a luat foc, în Botoșani. Cum a fost evitată o tragedie

Un autocar în care se aflau 21 de copii a luat foc, în Botoșani. FANATIK vă spune cum a fost evitată o tragedie
13.07.2021 | 09:57
Un autocar in care se aflau 21 de copii a luat foc in Botosani Cum a fost evitata o tragedie
ADVERTISEMENT

Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Botoșani a anunțat, pe pagina de Facebook, că incidentul s-a produs în dimineața zilei de marți.

Din imaginile distribuite de instituție pe rețelele de socializare se poate observa că vehiculul este foarte vechi. Tragedia a fost evitată datorită prezenței de spirit a șoferului.

ADVERTISEMENT

Un autocar în care se aflau 21 de copii a luat foc, în Botoșani. Cum a fost evitată o tragedie

După ce a parcurs aproximativ 15 kilometri din distanța stabilită, șoferul a constat că ceva este în neregulă. Din compartimentul motor începuse să iasă fum.

Conducătorul autocarului a evacuat imediat copii și a sunat la 112 pentru ajutor. Un echipaj echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi s-a deplasat la fața locului.

ADVERTISEMENT

Pompierii, dotați cu o autospecială cu apă și spumă, au ajuns în scurt timp. Până atunci, șoferul a încercat șă împiedice propagarea flăcărilor, utilizând mai multe stingătoare.

Flăcările au fost stinse, fără să fie înregistrate victime. ISU Botoșani a precizat că, cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit și au ars materialele combustibile aferente compartimentului motor.

ADVERTISEMENT

„Pentru a preveni astfel de evenimente, vă recomandăm respectarea următoarelor măsuri: verificaţi instalaţia electrică; nu faceți improvizații la instalația electrică; asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate și verificaţi dacă apar eventuale scurgeri de carburanți sau lubrifianți,” a mai adăugat instituția.

Reacții critice în urma incidentului

Deși totul s-a încheiat cu bine, postarea pe care ISU Botoșani a distribut-o pe Facebook a stârnit revolta oamenilor. Internauții au transmis că nu le vine să creadă că astfel de vehicule încă circulă pe drumurile publice din România.

ADVERTISEMENT

„Din ce secol e autobuzul ăsta? Sau participau la filmarea unui film, ceva?”, a întrebat un bărbat.

„Bine că nu este nimeni rănit! Dar de ce mai circula acest autobuz? Se vede că este ruginit și bun de dus la dezmembrări! Ferească Dumnezeu! Numai la noi poți vedea așa ceva!”, a scris o femeie care a citit postarea.

Alți oameni au dezbătut modul în care au fost emise autorizațiile unui astfel de autocar, cine ar trebui să le verifice   sau cum a ajuns să transporte copii.

ADVERTISEMENT