News

Un autocar plin cu copii ucraineni s-a ciocnit violent de un TIR la Constanța. A fost activat Planul Roșu de Intervenție

Un autocar plin cu copii din Ucraina s-a ciocnit violent de un TIR, astfel că ISU Dobrogea a activat Planul Roșu de Intervenție. Mai multe persoane au fost rănite.
17.06.2024 | 08:48
Un autocar plin cu copii ucraineni sa ciocnit violent de un TIR la Constanta A fost activat Planul Rosu de Interventie
Un autocar plin cu copii ucraineni s-a ciocnit violent de un TIR la Constanța. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Foto: Ziua de Constanța
ADVERTISEMENT

Autoritățile au declanșat Planul Roșu de Intervenție la ora 3:28, în momentul în care au aflat că un autocar ce transporta 57 de cetățeni ucraineni, dintre care 42 minori, s-a ciocnit de un TIR. Patru persoane au ajuns la spital, în timp ce traficul a fost blocat pe ambele sensuri de mers zeci de minute.

Un autocar plin cu copii ucraineni s-a ciocnit violent de un TIR la Constanța

”Accident rutier produs între un TIR şi un autocar cu peste 50 călători, între localităţile Tariverde şi Baia, la trecerea cu calea ferata. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri şi de prim-ajutor. În autocar se află 57 persoane cetăţenie ucraineană – 42 minori şi 15 adulti. Dintre acestea, 15 persoane (2 adulti şi 13 copii) au nevoie de îngrijiri medicale (pe Cod Verde).

ADVERTISEMENT

Traficul este blocaţ pe ambele sensuri de mers”, au transmis reprezentanții ISU Dobrogea, conform Ziua de Constanța. La spital au ajuns în total patru persoane: doi adulți și doi copii, însă din fericire nimeni nu a murit. Astfel de incidente sunt tot mai dese în România, cel puțin în ultimele zile. Așadar, acum 48 de ore, în Vâlcea un șofer teribilist în vârstă de 22 de ani își pierdea viața după ce a intrat cu mare viteză într-un autocar.

Și aici, autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție. ”La ora 07:47 a fost activat Planul Roşu, iar după sosirea primelor echipaje si evaluarea medicală a pasagerilor a fost dezactivat, la ora 07:57”, au transmis reprezentanții ISU Vâlcea. În autocar se aflaul 51 de copii și 5 adulți, mai exact șoferul autocarului și câțiva profesori.

ADVERTISEMENT

În România, la fiecare 24 de ore mor câte patru oameni pe șosele

Un alt accident grav se producea în Prahova, acolo unde un autoturism a fost spulberat de un TIR. O persoană a murit și alte patru au ajuns în stare gravă la spital, printre care un copil. Se pare că autoturismul era condus de o femeie în vârstă de 39 de ani, care și-a pierdut viața în momentul impactului.

”La faţa locului s-au deplasat pompierii militari cu o autospecială de stingere, o autospecială pentru descarcerare, un echipaj SMURD şi o ambulanţă SMURD de terapie intensivă mobilă. Din nefericire, a fost declarat decesul victimei încarcerate, o femeie în vârstă de aproximativ 39 ani.

ADVERTISEMENT

În urma evaluării medicale de la faţa locului, toţi ocupanţii din autoturism sunt transportaţi la spital, au suferit diverse traumatisme, însă sunt în stare de conştienţă. Şoferul TIR-ului este asistat medical şi, pentru moment, a refuzat transportul la spital”, anunțau reprezentanții ISU Prahova.

În România, la fiecare 24 de ore mor câte 4 oameni. Statistic, conform datelor prezentate de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), în țara noastră au murit 1.540 de persoane și 3.550 au fost rănite în accidente rutiere în 2023. În total, în 365 de zile, au fost înregistrate 4.525 de accidente rutiere grave, însă e o scădere cu 190 de cazuri față de 2022.

ADVERTISEMENT

Această situație ar putea fi evitată dacă autoritățile române ar investi în infrastructura rutieră și dacă șoferii nu s-ar mai urca băuți sau drogați la volan. Desigur, chiar și atunci când nu sunt băuți sau drogați, majoritatea șoferilor din țara noastră nu respectă nicio regulă și dau dovadă de o lipsă elementară de educație rutieră.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a...
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a părăsit România, unde a venit pentru a-şi vedea tatăl la azil!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI de când a IEȘIT din INCHISOARE! Ceas de 200 de mii...
PRIMELE IMAGINI de când a IEȘIT din INCHISOARE! Ceas de 200 de mii de EURO la MÂNĂ
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Scapă de caniculă fără aer condiționat. Trucuri verificate
Scapă de caniculă fără aer condiționat. Trucuri verificate
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și...
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și distrug rutele de aprovizionare cu armament
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși