News

Un autocar s-a ciocnit cu o cisternă în Bistrița Năsăud. O persoană a decedat, alte 14 au fost rănite. Update

Grav accident rutier în localitatea Letința din Bistrița Năsăud. Un autocar a intrat în coliziune cu o cisternă. O persoană a murit, iar la fața locului s-au deplasat echipaje de salvare.
18.11.2021 | 17:05
Un autocar sa ciocnit cu o cisterna in Bistrita Nasaud O persoana a decedat alte 14 au fost ranite Update
ADVERTISEMENT

În accident au fost implicate 15 persoane. Din păcate, un pasager a murit. Un altul, aflat în stare gravă, a fost transportat la Urgențe.

Restul persoanelor au fost evaluate medical la fața locului. Pentru scurt timp a fost activat și Planul Roșu de intervenție, în momentul de față fiind dezactivat.

ADVERTISEMENT

Un pasager a decedat în urma accidentului

”Avand in vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Interventie care presupune suplimentarea resurselor medicale la fata locului.

Pompierii salvatori intervin cu 3 autospeciale de stingere, 1 descarcarare, 2 ambulante SMURD, 2 ambulante ale Serviciului Județean de Ambulanta și 1 unitate de terapie intensiva mobila”, potrivit primel informații comunicate de ISU Bistrița.

ADVERTISEMENT
Intervenție la fața locului
Intervenție la fața locului, Sursa foto: ISU Bistrița Năsăud

Doar o singură victimă a fost dusă la spital

Bărbatul decedat a fost găsit în stop cardio-respirator, inițial. Cu excepția individului aflat în stare gravă, celelalte 13 persoane nu au avut nevoie de transport la spital.

”Echipajele de intervenție au găsit la locul indicat 15 persoane, dintre care un bărbat, în stop cardiorespirator. Din păcate, în ciuda eforturilor echipajelor medicale, acesta a decedat.

ADVERTISEMENT

A doua victima aflată în stare gravă a fost stabilizată și va fi transportată la UPU SMURD Bistrița, pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Celelalte 13 persoane au fost evaluate de personalul medical aflat la fata locului, iar starea acestora nu a a impus transportul la spital. Pentru continuarea deplasarii, a fost pus la la dispoziție un alt mijloc de transport”, a mai transmis, ulterior, ISU Bistrița-Năsăud.

ADVERTISEMENT
Accident în Bistrița Năsăud
Accident în Bistrița Năsăud. Sursa foto: ISU Bistrița-Năsăud

Cisterna, încărcată cu motorină

Pentru continuarea transportului celorlalte persoane care nu au avut nevoie de spitalizare, s-a pus la dispoziție un alt mijloc de transport. ISU Bistrița-Năsăud a mai comunicat că cisterna era încărcată cu motorină.

În urmă cu șapte zile, în Bistrița Năsăud a mai avut loc un accident. Două mașini și un autocar au intrat în coliziune: un șofer a fost rănit și dus la spital.

”Din primele date, un autocar condus de un bărbat de 30 de ani din Vaslui, ce se deplasa pe direcţia Bistriţa către Beclean, în apropierea localităţii Viile Cristurului a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani din Bistriţa, care ulterior a fost proiectat într-un autoturism ce se deplasa în aceeaşi direcţie, condus de o femeie de 43 de ani din Bichigiu.

În urma impactului, pe lângă pagubele materiale, şoferul de 40 de ani a fost rănit, necesitând transportul la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate”, a comunicat IPJ Bistriţa-Năsăud.

ADVERTISEMENT