News

Un autoturism hibrid a luat foc în Cluj. Mașina a ars ca o torță, șoferul a murit carbonizat

Un autoturism hibrid a luat foc în județul Cluj, pompierii găsind la fața locului o persoană carbonizată în interiorul mașinii.
05.06.2023 | 23:50
Un autoturism hibrid a luat foc in Cluj Masina a ars ca o torta soferul a murit carbonizat
Un autoturism hibrid a luat foc în Cluj. Foto: News.ro
ADVERTISEMENT

Conform primelor informații de la fața locului, pompierii au ajuns în localitatea Leghia, din județul Cluj, unde au constatat că flăcările au distrus complet mașina, care a ars ca o torță. Conform ISU Cluj, pompierii de la Detașamentul Huedin au găsit în interiorul autoturismului un cadavru carbonizat.

Un autoturism hibrid a luat foc în Cluj

”Când pompierii au ajuns la faţa locului, incendiul se manifesta generalizat la întreg autoturismul. După stingerea flăcărilor, forţele noastre au constatat faptul că în autoturism se afla o persoană carbonizată. Cauza probabilă a incendiului este în curs de cercetare”, a transmis ISU Cluj, conform News.ro.

ADVERTISEMENT

Un autoturism a ars într-un mod similar în luna aprilie, în localitatea Hulubești, după ce șoferul a coborât din mașină și a lăsat o brichetă antivânt aprinsă pe scaunul din dreapta șoferului. “ISU Giurgiu a fost solicitat în această seară să intervină în localitatea Hulubeşti, judeţul Giurgiu, după ce o maşină aflată într-o parcare a luat foc. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă.

Aceştia au constatat că autoturismul, dotat şi cu instalaţie GPL, ardea în proporţie de 90 la sută, iar incendiul a fost stins în limitele găsite”, transmitea ISU Giurgiu. Bărbatul a cerut sprijinul pompierilor în momentul în care s-a întors la mașină și a văzut că flăcările au cuprins deja autovehiculul.

ADVERTISEMENT

În luna mai, un TIR s-a făcut scrum pe un drum din Arad, după ce motorul i-a luat foc. Pentru că transporta materiale plastice, TIR-ul a luat foc rapid, undeva pe DN 79, pe drumul care leagă Aradul de Oradea, la ieșirea din localitatea Șimand. Dauna a fost totală, în condițiile în care flăcările au cuprins foarte rapid încărcătura de materiale plastice.

”Incendiu autotren la ieşirea din localitatea Şimand spre Arad, pe DN 79. Intervin pompierii militari ai Detaşamentului Ineu cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD, cu sprijinul SVSU Şimand. Incendiu se manifestă prin ardere generalizată la întregul autotren care transporta materiale plastice”, transmitea ISU Arad.

ADVERTISEMENT

Polițiștii nu știu momentan ce a produs acest incendiu, însă șoferul a reacționat exemplar și a reușit să se autoevacueze în condiții de siguranță, înainte ca mașina sa să ardă ca o torță. Un caz similar se înregistra în urmă cu mai multe săptămâni în Timiș. ”Traficul pe sensul de mers Arad-Timișoara a fost blocat până când echipajele de intervenție au stins flăcările.

Șoferul camionului a observat la timp fumul și a reușit să oprească pe banda de urgență, la kilometrul 508 de pe A1. Din fericire nici o persoană nu a fost rănită. În scurt timp remorcă autotrenului a fost cuprinsă de flăcări. Focul s-a extins extrem de rapid pentru că în remorcă se aflau deșeuri plastice. Mai multe echipaje ISU au intervenit pentru a stinge focul. Traficul a fost deviat prin localitatea Orțișoara, din Timiș”, a transmis ISU Timiș.

ADVERTISEMENT

Cu siguranță situația a fost mult mai gravă în Germania, acolo unde un camion care transporta mașini electrice a luat foc din senin. Pompierii au avut nevoie de 8 ore pentru a stinge flăcările, iar se pare că toate mașinile transportate erau Skoda EnyaQ, astfel că pagubele sunt semnificative.

ADVERTISEMENT