News

Un avion a aterizat cu roțile în sus lângă Ploiești! Doi răniți în urma incidentului

Un avion a aterizat cu roțile în sus lângă Ploiești chiar în apropierea aerodromului de la Strejnicu
25.09.2021 | 21:37
Un avion a aterizat cu rotile in sus langa Ploiesti Doi raniti in urma incidentului
ADVERTISEMENT

Un aparat de zbor de mici dimensiuni a aterizat forţat lângă aerodromul de la Strejnicu, amplasat la câţiva kilometri de municipiul Ploieşti.

Ambele persoane care se aflau la bordul avionului au suferit răni ușoare și au fost transportate imediat la cea mai apropiată unitate medicală.

ADVERTISEMENT

Un avion a aterizat cu roțile în sus!

Mai exact, pilotul unui avion de mici dimensiuni a fost nevoit să aterizeze forţat pe un câmp. Conform primelor informaţii este vorba despre o aeronavă privată.

În interior se aflau două persoane, una de 22 de ani, cealaltă de 25 de ani, ambele suferind câteva escoriaţii, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

ADVERTISEMENT

De remarcat că Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova a mobilizat la această acțiune două autospeciale de stingere.

Este vorba despre un echipaj de descarcerare, dar și o ambulanță SMURD.

De menționat că în picaj aparatul de zbor a rupt cabluri ale rețelei de alimentare cu energie electrică, înainte să aterizeze forțat, în zonă fiind o pană de curent.

ADVERTISEMENT

Au fost probleme în urmă cu doar două zile și cu doi piloţi militari americani salvaţi şi spitalizaţi după ce avionul de antrenament la bordul căruia se aflau s-a prbuşit în curtea din spatele unei reşedinţe, într-un cartier situat în apropiere de Fort Worth, în Texas

Trei case au fost avariate, la periferia Lake Worth, unde piloţii s-au catapultat, înainte ca acest avion de mici dimensiuni, aparţinând Marinei americane (US Navy), să se prăbuşeacă lângă o casă situată în apropierea sediului unui colegiu.

ADVERTISEMENT

”Niciun locuitor nu a fost rănit. Cei doi piloţi au fosttransportaţi la spital”, a declarat comandantul pompierilor din Lake Worth, Ryan Arthur.

”Acest incident ar fi putut să fie mai rău, având în vedere că avcest avion s-a prăbuşit într-o zonă rezidenţială, aici, la Lake Worth”, a adăugat el, precizând că aeronava s-a prăbuşit într-o curte din spate şi nu intrat direct în vreo casă.

ADVERTISEMENT