News

Un avion a luat foc pe pistă la Moscova. Cel puțin 41 oameni au murit

05.05.2019 | 19:46
Un avion a luat foc pe pista la Moscova Cel putin 41 oameni au murit

Un avion rus Aeroflot Sukhoi Superjet a luat foc pe pistă la Moscova. Aeronava a efectuat o aterizare de urgență la aeroportul din Sheremetyevo, Moscova, din cauza unui incendiu la bord. Din ultimele informații, în urma accidentului, cel puțin 10 persoane au fost rănite, potrivit agenției ruse Interfax.

UPDATE, ora 8:30 / Bilanțul, din păcate, este de 41 de morți. Din 78 de persoane au supraviețuit doar 37. Bilanțul, din păcate, este de 41 de morți. Din 78 de persoane au supraviețuit doar 37.


Update: Ultimul bilanț al autorităților indică faptul că au murit 13 oameni după producerea incendiului. Este vorba de o aeronavă de tip Suhoi, la bordul căreia se aflau 73 de pasageri și 5 membri ai echipajului. Pilotul a anunțat o stare de urgență la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul Şeremetievo din Moscova, cu destinaţia Murmansk. Aeronava a aterizat de urgență la 27 de minute de la decolare.

Un avion rus a luat foc pe pistă la Moscova. Pompierii încearcă și la această oră să stingă focul

Prima tentativă a aterizării a eșuat, așa că la contactul cu solul, avionul a fost curprins de flăcări. Pompierii încearcă și la această oră să stingă focul. Toț i pasagerii au fost evacuați, iar printre ei se află și răniți, potrivit themoscowtimes.com.

Din ultimele informații, 13 persoane au murit. DIn primele relatări, se cunoaște că avionul a aterizat de urgență, iar din cauza unei defecțiuni a luat foc la contactul cu solul. De asemenea, sunt relatări conflictuale pe agențiile de presă din Rusia. Unele susțin că, după decolare, aeronava a fost lovită de fulger, astfel că sistemul a cedat. Nu se știe dacă incendiul s-a produs în zbor ori dacă a luat foc la impactul cu solul. Pe aeroportul cu pricina au curse toate marile companii aeriene care operează în restul Europei și al lumii, însă în acest moment toate zborurile au fost anulate, iar cele care urmau să aterizeze au fost redirecționate pe celelalte trei aeroporturi ale Moscovei. Ministerul Transporturilor din Rusia a ajuns la fața locului, dar nu a fost dată nicio declarație oficială privind accidentul.