News

Un avion a zburat 14 ore, între Emirate și Australia, cu o gaură uriașă în lateral: ”A fost absolut terifiant”. Video

Întâmplare greu de explicat produsă la mare altitudine. Un avion a zburat 14 ore, între Emirate și Australia, cu o gaură uriașă în lateral. Pasagerii spun că a fost ”absolut terifiant”.
07.07.2022 | 15:50
Un avion a zburat 14 ore intre Emirate si Australia cu o gaura uriasa in lateral A fost absolut terifiant Video
Un avion Airbus 380 a zburat 14 ore, din Emirate spre Australia, cu o gaură uriașă în lateral. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT

O întâmplare extrem de gravă care se putea transforma într-o tragedie a avut loc în debutul acestei luni la mare altitudine.

Un avion Airbus 380 a zburat 14 ore, din Emirate spre Australia, cu o gaură uriașă în lateral

Un avion a parcurs distanța dintre Emiratele Arabe Unite și Australia, mai exact un drum de 14 ore, cu o gaură uriașă în fuzelaj.

ADVERTISEMENT

Pentru pasagerii zborului EK430 dintre Dubai și Brisbane, ziua de 1 iulie 2022 va rămâne una de neuitat, însă nu dintr-un motiv prea fericit.

Avionul în care se aflau sute de oameni, un Airbus A380, a zburat nu mai puțin de 14 ore, adică aproape 12.000 de km, cu o gaură imensă în corpul său.

ADVERTISEMENT

Imaginile cu aeronava care au fost postate pe rețelele sociale arată amploarea spărturii din lateralul aparatului de zbor.


Potrivit companiei aeriene, citate de CNN, acest incident s-a produs din cauza exploziei unui cauciuc în urma unei ”probleme tehnice” în timpul zborului. Cei de la Emirates au precizat ulterior că spărtura nu a afectat ”fuzelajul, cadrul sau structura aeronavei”.

ADVERTISEMENT

”Zborul EK430 de la Dubai la Brisbane, din 1 iulie, a suferit o defecțiune tehnică. Una dintre cele 22 de anvelope ale aeronavei s-a rupt în timpul croazierei, provocând deteriorarea unei mici părți a carenajului aerodinamic, care este un panou exterior al aeronavei”, se arată în comunicat.

Cel mai important este faptul că aeronava a aterizat în siguranță în Australia. ”Carenajul a fost complet înlocuit, verificat și aprobat de ingineri, Airbus și toate autoritățile relevante”, mai spun cei de la Emirates.

ADVERTISEMENT

Ce spun pasagerii aflați la bordul acestui zbor

Un britanic aflat la bordul acestui zbor a relatat, pe Twitter, despre acest incident, pe care l-a descris ca fiind ”terifiant”.

”La început a fost absolut terifiant, iar echipajul de zbor știa că s-ar putea să se fi întâmplat ceva grav. Au intrat imediat în contact cu cabina de pilotaj”, a postat Andrew Morris, profesor de engleză la Universitatea Loughborough din Marea Britanie.

”La scurt timp, totul a reintrat în normal. Comportamentul lor ne-a calmat, știau că nu era ceva catastrofal”, a mai precizat Morris.

Sursa citată mai scrie că nu este clar când a apărut problema. Unele voci spun că incidentul s-ar fi petrecut la 45 de minute de la decolare.

ADVERTISEMENT