News

Un avion cu 143 de oameni la bord a ratat aterizarea în SUA și a ajuns într-un râu. Ce au pățit pasagerii

04.05.2019 | 10:40
Un avion cu 143 de oameni la bord a ratat aterizarea in SUA si a ajuns intrun rau Ce au patit pasagerii

Un avion cu 143 de persoane la bord a ajuns într-un râu după ce a ratat aterizarea din cauza condițiilor vitrege ale vremii. 21 de persoane au fost rănite în urma acestui incident aviatic. Aeronava care a intrat în râul Saint Johns era un Boeing 737 și încerca să aterizeze pe baza militară din Jacksonville, oraș situat în statul Florida (SUA).

Avion aterizat în râu în SUA: Primarul din Jacksonville spune că pasagerii sunt teferi

Avionul care urma să aterizeze pe baza militară venea din Guantanamo. În interiorul aparatului de zbor se aflau angajați ai forțelor militare și familiile acestora. Aeronava avea probleme la aterizare din cauza unei furtuni puternice care se producea în acel moment în zonă. La bord erau 136 de pasageri și 7 membri ai echipajului, relatează Reuters.

Accidentul i-a mobilizat pe cei care trebuiau să intervină pentru salvarea pasagerilor. Aproape o sută de pompieri s-au chinuit să îi scoată din râu pe cei care se aflau în avion. Din fericire, nimeni nu a pățit nimic grav, în afară de faptul că au tras o spaimă zdravănă. „Toţi sunt sănătoşi şi în siguranţă. Poliţia şi pompierii sunt magnifici”, este mesajul postat pe Twitter de primarul orașului Jacksonville, Lenny Curry.

Avionul Miami Air
Pompierii au reușit să îi salveze pe pasageri

Anunțul despre incidentul aviatic a fost făcut la ora locală 22:34 de primarul Lenny Curry

Avionul a aterizat direct în râu vineri, 3 mai, la ora locală 22:34. Aceasta este ora la care primarul orașului a postat pe Twitter un mesaj despre acest incident: ”Un avion comercial a căzut în râu. Am fost informat de echipa noastră de pompieri și echipajele speciale de salvare. Ei au ajuns deja în acel loc. În timp ce încearcă să îi salveze pe pasageri, rugați-vă”.

Piloții profesioniști spun că un zbor pe furtună, chiar cu descărcări electrice, nu este periculos deoarece orice avion este proiectat astfel încât să reziste și este dotat cu paratrăsnete. Problema pe timp de vreme rea apare abia când se încearcă decolarea sau aterizarea, ambele putând fi ratate de vântul puternic și de vizibilitatea redusă.

 

 

Tags: