News

Un avion cu români la bord, implicat într-un accident pe aeroportul din Basel. Zborul către Cluj-Napoca, amânat

Un avion cu români la bord a fost implicat într-un accident pe aeroportul din Basel. Zborul către Cluj-Napoca a fost amânat
20.07.2021 | 21:11
Un avion cu romani la bord implicat intrun accident pe aeroportul din Basel Zborul catre ClujNapoca amanat
ADVERTISEMENT

Cei 150 de pasageri ai unui avion care ar fi trebuit să ajungă la Cluj-Napoca au trăit momente de panică în aeroportul din Basel.

Aeronava în care se aflau a lovit o scară mobilă de pe platforma aeroportului, exact când începuse deplasarea spre decolare.

ADVERTISEMENT

Un avion cu români la bord, implicat într-un accident pe aeroportul din Basel. Zborul către Cluj-Napoca, amânat

Aripa dreaptă a aeronavei a lovit respectiva scară, iar cursa nu a mai putut fi efectuată. Toți pasagerii au fost debarcați, iar zborul a fost amânat.

Acesta era programat să aterizeze la Cluj-Napoca la ora 17:35. Potrivit Boarding Pass, oamenii vor ajunge în România abia miercuri, la ora 15:00. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

ADVERTISEMENT

Avionul trebuia să decoleze spre Valencia. Astfel, și programul acelei curse a fost decalat. Zborul va fi efectuat de altă aeronavă, cu aproximativ două ore întârziere.

În România, traficul aerian a fost perturbat de vremea rea

În ultimele zile, mai multe curse aeriene au fost afectate de vremea rea. Cel mai afectat a fost aeroportul din Iași, unde mai multe zboruri au avut de suferit.

ADVERTISEMENT

A fost cod roșu de furtuni în mai multe localități din județ. Acest lucru a adus mari probleme și pentru traficul aerian.

Au fost anulate zborurile Iași-Veneția și retur. Sosirile internaționale de la Bruxelles și Bergamo au fost deviate spre aeroporturile din Satu Mare și Bacău.

ADVERTISEMENT

O aeronavă care trebuia să decoleze de la Otopeni spre Iași a fost întoarsă din drum. Oamenii au fost debarcați și informați că se vor relua zborurile când vremea o va permite.

Pasagerii, nemulțumiți de companiile aeriene

După aceste incidente, pasagerii s-au plâns de condițiile de care au avut parte. Aceștia au afirmat că au fost mințiți de reprezentanții companiilor aeriene și au așteptat ore bune pe platforma aeroportului.

„În momentul de față suntem de aproape două ore în exteriorul aeroportului din Satu Mare. Nu am intrat în aeroport suntem ca să citez pe directorul aeroportului, “suntem fizic în România dar nu și legal,” a spus un pasager, potrivit Antena 3.

„Am zburat aici cu compania Wizz Air, care, inițial, ne-a comunicat că în momentul în care furtuna se va liniștii vom putea încerca din nou să mergem la Iași,” a adăugat acesta.

 

ADVERTISEMENT
Tags: