Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit la Ploiești. În ce stare e pilotul

Ana Chivu   
în HotNews
08/05/2019, 18:29
Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit la Ploiești. În ce stare e pilotul GALERIE FOTO
Avion prăbușit la Ploiești Sursa Foto: Hepta

Un avion de mici dimensini s-a prăbușit azi la Ploiești! Salvatorii au venit la fața locului de urgență. Aceștia au intervenit pentru a acorda primul ajutor. Primele informații arată că aeronava s-a prăbușit pe aerodromul Stejnicu.

Un avion s-a prăbușit la Ploiești!

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit dintr-o eroare de pilotaj, se pare. Modelul acestuia este de Cessna 172. Pilotul este unul începător, având doar 60 de ore de zbor la activ. Salvatorii s-au mobilizat și s-au deplasat imediat la fața locului. Pilotul a ieșit singur din epavă și a fost dus de urgență la spital pentru îngrijiri medicale. Incidentul a avut loc în timpul unei manevre de decolare de pe Aerodromul Strejnic. Se pare că aeronava a lovit cu aripa solul, prăbușindu-se ulterior. Accidentul s-a petrecut în jurul orelor prânzului.

Din păcate, nu este primul incident de anul acesta care s-a petrecut pe aerodromul în cauză. Pe data de 8 martie, un elicopter de mici dimnesiuni Robinson 22 cu înregistrarea YR-MDV, care aparținea Școlii Superioare de Aviație Civilă, a fost implicat într-un eveniment de aviație. Totul s-a petrecut în jurul orelor 09:30, iar torul s-a soldat cu distrugerea aeronavei.

Un avion s-a prăbușit la Ploiești
Un avion s-a prăbușit la Ploiești
Sursa Foto: Pixabay

Primele reacții după ce un avion de mici s-a prăbușit

”În data de 08.05 2019 la ora 14.30, aeronava Cessna 172, înmatriculata YR-MDA, aparținând Școlii Superioară de Aviație Civila, a fost implicată într-un accident de aviatie, soldat cu avarierea avionului. Pilotul este teafăr, a ieșit singur din avion și se află la spital pentru investigații suplimentare. Alături de autoritățile de investigație s-a constituit o comisie internă de anchetă a Școlii Superioare de Aviație Civila, pentru a identifica cauzele evenimentului. Conducerea SSAVC, a dispus ca toată activitatea de zbor să fie suspendată până la finalizarea anchetei.”, au precizat reprezentanții Școlii Superioare de Aviație Civilă.

În incinta aerodromului Sterjnic, un aparat de zbor de mici dimensiuni s-a prăbușit. Evenimentul s-a produs în procesul de instucție al unor cursanți, fapt pentru care pilotul era începător, având doar 60 d eore de zbor. Din păcate, aeronava a lovit solul cu aripa stângă. În urma incidentului, nu au fost victime, aparatul a suferit avarii tehnice.

Închide ×