News

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în județul Giurgiu. Cele două persoane aflate la bord au murit

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit sâmbătă pe un câmp din județul Giurgiu. Cele două persoane aflate la bord și-au pierdut viața, potrivit ISU Giurgiu
27.08.2022 | 14:59
Un avion de mici dimensiuni sa prabusit in judetul Giurgiu Cele doua persoane aflate la bord au murit
Avion prăbușit în județul Giurgiu. Sursa foto: ISU Giurgiu
ADVERTISEMENT

O aeronavă de mici dimensiuni s-a prăbușit sâmbătă după-amiază în județul Giurgiu, în apropierea localității Lețca Nouă, cele două persoane aflate la bord pierzându-și viața.

Aeronavă de mici dimensiuni, prăbușită în Giurgiu

O aeronavă de mici dimensiuni, cu două persoane la bord, s-a prăbușit sâmbătă pe un câmp din județul Giurgiu.

ADVERTISEMENT

ISU Giurgiu a transmis că au fost trimise două mașini de stingere și o ambulanță la locul posibil al prăbușirii aeronavei, iar ulterior a precizat că cele două persoane aflate la bord au fost găsite decedate.

„Din cadrul ISU Giurgiu, la locul indicat, au fost alocate 2 mașini de stingere, 1 ambulanță SMURD și 1 ambulanță SAJ. În sprijinul echipajelor operative, s-a dispus suplimentarea resurselor cu 1 mașină de stingere și 1 ambulanță SMURD de la ISU Teleorman.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, s-a solicitat și o resursă aviatică din cadrul IGAV.

La fața locului au fost identificate două persoane decedate”, a transmis ISU Giurgiu.

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a anunţat, în direct la Antena 3, că în avion s-ar fi aflat două persoane.

ADVERTISEMENT

„A fost un accident aviatic cu un avion de mici dimensiuni. Din ce ştim sunt două persoane în avionul respectiv, dar informațiile vor fi confirmate când vor ajunge colegii la faţa locului.

Avionul a căzut într-o zonă împădurită. A fost redirecţionat elicopterul SMURD Bucureşti către zonă şi au fost trimise echipe terestre către zonă de la Giurgiu şi de la Teleorman. Pentru ca una din echipe să ajungă mai rapid. Aşteptăm informaţii de la prima echipă care va ajunge în zonă sau de la elicopter care poate să ne ofere informaţii chiar dacă nu va ateriza acolo. Lucrurile se pot schimba, aşteptăm informaţii”, a declarat Raed Arafat la postul Antena3.

ADVERTISEMENT

Epava căutată cu un elicopter SMURD

În jurul orei 14.00 un apel la numărul de urgență 112 a anunțat că un avion de mici dimensiuni model CITIUS YR-5599 s-a prăbuşit între localităţile Leţca Veche şi Leţca Nouă din judeţul Giurgiu.

La bordul avionului se aflau două persoane, iar aeronava nu avea un plan de zbor. Aeronava ar fi decolat de pe aerodromul Leţca Nouă, iar la scurt timp, un martor a observat că avionul s-a prăbuşit în apropiere.

Un elicopter SMURD a decolat imediat în căutarea epavei, iar spre locul indicat de martor au plecat mai multe echipaje ale ISU Giurgiu.

ADVERTISEMENT