News

Un avion militar Antonov An-26 s-a prăbușit. Bilanțul provizoriu indică 4 morți și 2 răniți

13.03.2021 | 16:26
Un avion militar Antonov An26 sa prabusit Bilantul provizoriu indica 4 morti si 2 raniti
ADVERTISEMENT

Un avion militar Antonov An-26 s-a prăbușit, primul bilanț indicând moartea a 4 persoane din cele 6 aflate la bord.

Avionul de transport militar s-a prăbușit în timp ce ateriza în condiții de ceață în cel mai mare oraș din Kazahstan, Almatîi, conform autorităților locale.

ADVERTISEMENT

Potrivit Ministerului pentru situații de urgență, preluat de Reuters, patru din cele șase persoane aflate la bord au murit, iar două au suferit răni și au fost internate în spital.

4 oameni au murit după prăbușirea unui avion Antonov

Avionul venea din capitala Nur-Sultan. Conform Realitatea.net, comunicarea cu avionul Antonov An-26 a încetat în jurul orei locale 17:20 (11:20 GMT) în timpul „apropierii de aterizare”, au anunțat reprezentanții Aeroportului pe pagina oficială de Facebook, adăugând că aeronava „s-a prăbușit la capătul pistei”.

ADVERTISEMENT

Agenția rusă de știri Interfax a transmis, citând surse din cadrul aviației militare, că avionul aparținea serviciului de grăniceri ai Kazahstanului, care face parte din Comitetul de securitate națională.

Ultima oară când un astfel de avion se prăbușea în spațiul ex sovietic era în 26 septembrie 2020. Atunci, 26 de ucraineni mureau după ce avionul de tip s-a prăbuşit în timpul unui zbor de antrenament, la doi kilometri de aeroportul militar Ciuguiv, în apropiere de Harkov.

ADVERTISEMENT

Avionul de transport uşor tip Antonov-26 a fost conceput în Ucraina, în epoca sovietică. Aeronava cu o lungime de 26 de metri poate zbura cu o viteză de croazieră de 440 de kilometri pe oră. Mai multe avioane militare s-au prăbușit în Ucraina, dar și în spațiul ex sovietic, în timpul unor zboruri de antrenament, în ultimii ani.