News

Un avion militar s-a prăbușit peste o clădire rezidențială, în Rusia. Autoritățile anchetează incidentul

Un nou incident aviatic a avut loc, duminică, în Rusia. Un avion militar s-a prăbușit într-o zonă rezidențială din Siberia.
23.10.2022 | 16:38
Un avion militar sa prabusit peste o cladire rezidentiala in Rusia Autoritatile ancheteaza incidentul
Un avion Sukhoi s-a prăbușit și pe data de 17 octombrie, într-o zonă rezidențială a orașului Yeysk, din Rusia / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un avion militar rusesc s-a prăbușit pe o clădire de locuințe situată în orașul Irkuțk, din Siberia. Incidentul a avut loc duminică iar cei doi piloți aflați la bordul aeronavei au murit.

Avionul care s-a prăbușit era într-un zbor de testare

Avionul implicat în incident este unul de vânătoare, modelul Suhoi Su-30, cu care este dotată armata Rusiei și care este folosit în războiul din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Se pare că avionul era într-un zbor de testare, însă nu se știe motivul pentru care acesta s-a prăbușit din senin, peste o casă cu două etaje din Siberia. Autoritățile au anunțat că au demarat o anchetă în acest sens și speră să afle ce s-a întâmplat cu aeronava.

Din fericire, niciun civil nu a fost ucis sau rănit, în timpul accidentului aviatic.

Avionul este un model din 1996

Suhoi Su-30 este un avion de luptă de tip multirol (avion de vânătoare și bombardier), realizat în Rusia începând cu anul 1996. Poate efectua misiuni aer-sol și aer-aer, fiind considerat un model extrem de performant.

ADVERTISEMENT

Suhoi Su-30 este folosit de forțele aeriene ale Chinei, Venezuelei, sau Vietnamului și costă aproximativ 34 de milioane de dolari.

Al doilea accident aviatic implicând un avion militar rus, în decurs de o săptămână

Este al doilea incident aviatic în decurs de doar o săptămână, pentru Rusia. Pe 17 octombrie, un avion militar Suhoi Su-34 s-a prăbușit peste un bloc din orașul Yeysk, situat în sudul țării, destul de aproape de granița cu Ucraina.

ADVERTISEMENT

Cel puțin 15 persoane și-au pierdut viața în accidentul de lunea trecută. Conform imaginilor surprinse la fața locului, combustibilul avionului a luat foc după impact, lucru care a dus la o explozie de proporții.

Câte avioane au fost doborâte în Ucraina

Forțele militare aeriene au jucat un rol extrem de important în cadrul războiului din Ucraina. În primele 8 luni de conflict, rușii ar fi pierdut deja 55 de avioane de luptă, conform oficialilor de la Kiev, majoritatea dintre ele fiind fabricate în Rusia.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Ucraina avea, înainte de război, în jur de 165 de avioane, majoritatea MiG 29 și Suhoi 27. În cursul lunii mai, Rusia a anunțat că a doborât toate avioanele pe care Ucraina le avea, teoretic, înainte de război.

ADVERTISEMENT