News

Un avion misterios s-a prăbușit în Letonia. A fost urmărit de o aeronavă NATO, nefiind autorizat să zboare în zonă

Un avion privat, de mici dimensiuni, s-a prăbușit în Marea Baltică pe coasta Letoniei, potrivit serviciilor de salvare din Suedia. Aeronava nu era autorizată să zboare în acea zonă și nu se știe cine era la bord.
05.09.2022 | 07:07
Un avion misterios sa prabusit in Letonia A fost urmarit de o aeronava NATO nefiind autorizat sa zboare in zona
Un avion privat s-a prăbușit în Marea Baltică. Foto: Daily Mail
ADVERTISEMENT

Avionul Cessna 551 era înregistrat în Austria și zbura neautorizat din Jerez, sudul Spaniei. Înainte de a se îndrepta spre țările baltice, aeronava a făcut două întoarceri la Paris și Koln, după care a trecut pe lângă Insula Gotland din Suedia.

Un avion misterios s-a prăbușit în Marea Baltică

”Am fost înștiințați că avionul s-a prăbușit în ocean, la nord-vest de orașul Ventspils, în Letonia. A dispărut de pe radar”, au transmis suedezii. Avionul a fost interceptat de avioane ale NATO, pentru că avea un curs neautorizat și ieșit din comun.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au putut observa în jurul orei 17:37 că aeronava pierde rapid viteză și altitudine, după care a ”dispărut de pe radar”, conform Reuters.

Avioane de război germane și daneze au fost trimise anterior să intercepteze aeronava în timp ce trecea prin spațiul aerian al acestor țări, dar nu au reușit să ia contact cu aceasta, a declarat Johan Wahlstrom, reprezentant al Administrației Maritime din Suedia

ADVERTISEMENT

”Nu au putut vedea pe nimeni în carlingă”, a transmis bărbatul. Ziarul german Bild a raportat că avionul transporta pilotul, un bărbat, o femeie și o persoană pe care a descris-o ca fiind o fiică, fără a-și dezvălui sursele.

Un elicopter al forțelor aeriene lituaniene a fost trimis la locul accidentului pentru căutare și salvare, la cererea Letoniei vecine, a declarat un purtător de cuvânt al forțelor aeriene lituaniene. Letonia a transmis că a trimis nave la fața locului.

ADVERTISEMENT

”Navele noastre sunt în drum spre poziția în care s-a prăbușit avionul”, a declarat Liva Veita, purtătorul de cuvânt al Marinei Letone.

Un feribot Stena Line care călătorea de la Ventspils la Norvik în Suedia a fost de asemenea redirecționat către locul accidentului, potrivit site-ului MarineTraffic. Site-ul web a indicat și un elicopter suedez de căutare și salvare și un avion la fața locului.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al forțelor aeriene lituaniene a declarat că avioanele de vânătoare din misiunea NATO Baltic Air Police din aerodromul Amari din Estonia au decolat pentru a urmări avionul, fără a oferi mai multe detalii.

Compania listată drept proprietar al aeronavei în registrul de aeronave din Austria, GG Rent înregistrată la Köln, nu a putut fi contactată imediat pentru comentarii.

ADVERTISEMENT