News

Un avion pregătit să decoleze de pe Otopeni spre Timișoara a fost întors din drum. Care a fost motivul

Un avion Blue Air, pregătit să decoleze de la Otopeni spre Timișoara, a fost întors din drum. FANATIK vă spune care a fost motivul.
04.06.2021 | 10:37
Un avion pregatit sa decoleze de pe Otopeni spre Timisoara a fost intors din drum Care a fost motivul
ADVERTISEMENT

Aeronava s-a întors în poziție, după ce s-a deplasat doar câțiva metri pe pistă. Echipajul a sesizat un zgomot și a decis să nu decoleze.

Pasagerii au fost debarcați și anunțați că un autobuz îi va duce înapoi în terminal. Tehnicienii vor efectua verificări pentru stabilirea cauzelor respectivului zgomot.

ADVERTISEMENT

Un avion pregătit să decoleze de pe Otopeni spre Timișoara a fost întors din drum. Care a fost motivul

Avionul trebuia să decoleze la ora 07:30. Potrivit Antena 3, pasagerii aeronavei au descris zgomotul drept un „șuierat puternic.” Oamenii s-au declarat nemulțumiți pentru că nu li s-a oferit sufieciente informații și pentru că planurile le-au fost date peste cap. Unii dintre aceștia urmau să continue călătoria de la Timișoara.

Inițial, decolarea aeronavei era estimată la ora 09:10. Totuși, acest lucru nu s-a petrecut.

Peste 100 de pasageri au fost debarcați și așteaptă informații cu privire la aeronava care ar urma să-i transporte la Timișoara. Ar putea să fie utilizat același avion, dacă se va reuși repararea problemelor tehnice, sau o altă aeronavă.

ADVERTISEMENT

Pe site-ul aeroportului, ora estimată de decolare a fost modificată la 10:45. În schimb, pe site-ul companiei Blue Air, zborul este reprogramat la ora 11:40.

Cursa București – Timișoara are o durată de 55 de minute. Avionul trebuia să ajungă la ora 08:25.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, echipa tehnică care făcea verificări aeronavei a decis că aceasta nu poate efectua călătoria. Un alt avion a fost alocat pentru această cursă. Acesta a decolat din Otopeni în jurul orei 11:00. În total, întârzierea a fost de aproximativ trei ore și jumătate.

Blue Air, pierderi semnificative în pandemie

În acest trimestru al acestui an, Blue Air a  a crescut cu 20% numărul de rute, față de aceeași perioadă a anului 2020. În plus, în al doilea trimestru au fost adăugate 40 de noi rute.

ADVERTISEMENT

Compania a înregistrat o scădere a afacerilor de 65% anul trecut, din cauza pandemiei. Au fost raportate încasări de 757 milioane lei, comparațiv 2,1 miliarde lei în anul 2019.

Ca urmare a restricțiilor impuse de autoritățile din multe țări, și numărul pasagerilor transportați de Blue Air a scăzut considerabil în 2020. La bordul aeronavelor s-au urcat anul trecut 1,8 milioane de pasageri, faţă de 4,1 mi­lioane înaine de pandemie. Perderile raportate în perioada pandemiei s-au ridicat la 212 milioane lei.

ADVERTISEMENT