News

Un avion s-a prăbușit pe un câmp, în Buzău. Aparatul tocmai lansase mai mulți parașutiști

Un avion civil s-a prăbușit vineri, 17 mai 2024, pe un câmp din județul Buzău. La bordul său erau două persoane, piloții.
17.05.2024 | 15:51
Un avion sa prabusit pe un camp in Buzau Aparatul tocmai lansase mai multi parasutisti
Un avion civil s-a prăbușit în Buzău. Ce s-a întâmplat cu persoanele aflate la bord. Sursa foto: captură Antena 3
ADVERTISEMENT

Accident aviatic produs vineri, 17 mai, la orele după-amiezii, în județul Buzău, acolo unde un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit pe un câmp. Două persoane erau la bordul aeronavei.

Un avion civil s-a prăbușit în Buzău. Ce s-a întâmplat cu persoanele aflate la bord

Din primele informații, vorbim de un avion de tip AN 2. Se pare că aeronava fusese scoasă din uz de mai bine de 10 ani. Cu toate acestea, în ultima perioadă era utilizată pentru zborurile de antrenament ale parașutiștilor.

ADVERTISEMENT

Cel mai important este faptul că acest eveniment nu s-a soldat cu victime. Din datele Antena 3, în momentul în care aeronava s-a prăbușit, la bord se aflau doar cei doi piloți. Ei s-au auto-evacuat.

Sursa citată informează că aeronava AN 2 lua la bord militari parașutiști de la Buzău, în baza unui acord de colaborare între MApN și Ministerul Transporturilor.

ADVERTISEMENT

Cauza care ar fi condus la producerea acestui accident este o eroare umană. Presa locală scrie că aparatul de zbor implicat în incidentul aviatic de vineri aparține Aeroclubului României.

Reprezentanții instituției spun că o problemă la avion a apărut în momentul în care pilotul a încercat să aterizeze pe pistă, după ce anterior a lansat mai mulți parașutiști, conform Sansa News.

ADVERTISEMENT

În final, aterizarea s-a efectuat fără ca pilotul sau copilotul să fie răniți. Niciunul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Accidentul s-a produs pe Aerodromul Spătaru.

Problema a apărut în momentul aterizării. Nu a fost nimeni rănit, la bord erau două persoane. Nu se știe ce s-a întâmplat, se va stii după anchetă. Aterizarea a avut loc după lansarea unor parașutiști, în această dimineață.

ADVERTISEMENT

Întotdeauna în astfel de cazuri are loc o anchetă aeronautică, astfel de anchete în România sunt gestionează AIAS”, a afirmat pentru presa locală, Dan Chiriac, purtător de cuvânt Aeroclubul României.

Există informații conform cărora Ministerul Apărării Naționale (MApN) ar fi demarat deja o anchetă pentru a stabili cauzele exacte ale incidentului din cursul zilei de vineri.

ADVERTISEMENT