News

Un avion Tarom a adus în țară 200.000 de măști de protecție FFP2 din China – VIDEO

03.04.2020 | 22:24
Un avion Tarom a adus in tara 200000 de masti de protectie FFP2 din China  VIDEO
ADVERTISEMENT

Circa 200.000 de măști FFP2 au fost aduse în țară din China cu o aeronavă Tarom care a ajuns în această țară la București. Măștile au fost cumpărate de către compania Unifarm, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Piloții vor intra în izolare

Măștile vor fi distribuite spitalelor care trebuie să trateze pacienții cu COVID-19, prioritate având cele din județele cu un număr mare de persoane infectate.

ADVERTISEMENT

Aeronava Tarom, care a aterizat în această seară pe aeroportul Otopeni, a realizat cursa în baza unui contract comercial pentru perioada 2-3 aprilie 2020, pe ruta București – Almaty (Kazahstan) – Shenzhen (China) pentru a aduce 9 tone (cca 100 mc) de materiale sanitare necesare în lupta cu noul virus coronavirus (COVID-19)”, a precizat GCS.

Cei șapte membri ai echipajului – patru piloți comandanți, doi tehnicieni și un supervizor responsabil cu siguranța și centrajul încărcăturii pe durata zborului – vor intra în autoizolare pentru că vin dintr-o ”zonă galbenă”, iar după această  perioadă vor putea participa și la alte curse de acest tip.

ADVERTISEMENT

Alte zboruri preconizate

”În prezent, Compania Tarom are pregătite două aeronave de pasageri de tip Boeing din categoria 737-800 NG pe care le poate converti (scaune scoase) pentru a efectua zboruri de tip full cargo și a transporta materiale sau echipamente. Tarom va onora, în continuare, orice cerere pentru astfel de zboruri având în vedere nevoia acută de materiale și echipamente medicale atât de necesare în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus (COVID-19)”, se arată în comunicatul citat.

Într-un interviu acordat joi seară pentru Digi24, premierul Ludovic Orban a anunțat că în următoarele șapte zile vor ajunge în țară peste 2,5 milioane de măști de protecție de tip FFP2 și FFP3.

ADVERTISEMENT