News

Un avion TAROM care zbura spre Turcia a revenit la Otopeni la 10 minute după decolare

Purtătorul de cuvânt al TAROM, Marius Popescu, a declarat vineri că un avion care zbura spre Antalya (Turcia), a revenit pe Aeroportul Otopeni la 10 minute după decolare.
26.08.2022 | 10:24
Un avion TAROM care zbura spre Turcia a revenit la Otopeni la 10 minute dupa decolare
Incident aviatic cu un avion al companiei TAROM. Foto: commons.wikimedia.org
ADVERTISEMENT

Piloții au luat această decizie în urma unei alarme de bord. În cele din urmă s-a constatat că nu a fost nicio problemă tehnică, iar zborul a fost reprogramat cu o întârziere de peste o oră.

Avionul companiei TAROM și-a reluat zborul spre Turcia

La scurt timp după decolare, echipajul a primit o indicație neconformă. Așa s-a decis revenirea la bază. Avionul a aterizat în siguranță. În urma investigațiilor tehnice s-a decis reluarea zborului.

ADVERTISEMENT

Urmează să decoleze în 10 minute spre destinație. Nu a fost o problemă tehnică. S-a decis debarcarea pasagerilor tocmai pentru ca angajații departamentului tehnic să verifice amănunțit.

Nu a existat niciun pericol pentru pasageri. Ei au fost informați de personal și de comandant. Niciun pasager nu a renunțat la zbor. Vorbim despre 189 de pasageri care vor ajunge în siguranță. Există astfel de situații. Se întâmplă în sezonul estival”, a declarat Marius Popescu la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Cum s-a ajuns la acest incident

Purtătorul de cuvânt al TAROM a explicat că din cauza curselor dese din sezonul estival, senzorii de bord mai afișează uneori mesaje fase. Procedurile de zbor impun revenirea pe aeroport și verificarea tehnică amănunțită.

Doar dacă personalul tehnic ajunge la concluzia că nu există niciun risc, avionul își poate relua zborul. Așa s-a întâmplat și în cazul cursei care zbura spre Antalya (Turcia).

ADVERTISEMENT

Când a fost întrebat care a fost mesajul primit pe bord de piloți, reprezentantul TAROM a precizat că a fost o indicație neconformă care avea legătură cu depresurizarea.

De asemenea, acesta a mai indicat că o astfel de alarmă falsă de bord este des întâlnită la avioanele Boeing 737-800NG. În același context, el a completat că dacă ar fi fost detectată o problemă tehnică, un alt avion era pregătit pentru a continua zborul spre Antalya.

ADVERTISEMENT

Boeing 737 Next Generation (n.r. – abreviat în general 737NG) este o aeronavă produsă de Boeing Commercial Airplanes. Acest model a fost lansat în 1993 și a reprezentat a treia generație Boeing 737, avion fabricat din 1997.

 

ADVERTISEMENT
Tags: