News

Un avocat acuză procurorii din dosarul „Matei Balș”: „Au audiat oamenii când încă aveau funingine pe mâini”

31.01.2021 | 19:27
Un avocat acuza procurorii din dosarul Matei Bals Au audiat oamenii cand inca aveau funingine  pe maini
ADVERTISEMENT

Constantin Durgheu, avocat al unei infirmiere de serviciu în noaptea incendiului de la „Matei Balș”, susține că procurorii au chemat la audieri personalul din spital imediat după ce au ieșit din tură, unii având încă funingine pe mâini, scrie Libertatea.

Avocatul Durgheu susține că o parte din personalul de la Institutul „Matei Balș” încă se afla în stare de șoc când procurorii i-au luat la audieri.

ADVERTISEMENT

Astfel, procurorii ar fi audiat „prematur” angajați ai spitalului care nici măcar nu au apucat să-și vadă familiile după trauma prin care au trecut, audierile fiind făcute simultan fără să fie asigurată consilierea din partea unui apărător.

Avocatul Durgheu: „Clienta era încă bulversată”

Nu dau numele clientului, e o infirmieră. Inițial trebuia să merg pentru toate cele patru doamne, dar, cum audierile s-au desfășurat în același timp, nu aveam cum să mă împart în patru, așa că am intrat pentru o persoană”, a declarat Constantin Durgheu.

ADVERTISEMENT

Acesta susține că procurorii au ignorat starea de spirit a medicilor, asistentelor și  infirmierelor care tocmai trecuseră printr-o traumă majoră.

Tocmai ieșiseră din tură și având în vedere faptul că încă aveau funingine în haine și pe mâini. Deși înțeleg că memoria oricui e mai proaspătă după producerea evenimentului cercetat… Poate să le fi dat posibilitatea să își vadă familiile, sunt oameni simpli (…)

ADVERTISEMENT

Doamnele de acolo erau bulversate. Clienta cu care am fost împreună a repetat în fața polițistului că nu știe dacă vreodată îi va dispărea din minte imaginea nefericitului care ardea în flăcări. E o traumă. Nu ai ajuns să mergi acasă la soț, la copii, să faci un duș, să îți iei familia în brațe… Direct la audieri?”,  a declarat Constantin Durgheu.

Invitat să se pronunțe asupra dificultății acestui dosar, Durgheu a răspuns: „Cazul este complicat prin faptul că are consecințe deosebit de grave. Orice deces în plus nu face altceva decât să creeze o presiune și mai mare. Nu putem vorbi de acuzarea cuiva fără a se stabili măcar aparent, cu probe solide, cauza incidentului. Dosarul nu este deschis pe numele unei persoane, nimeni nu este acuzat, deoarece nu se poate ști cu exactitate dacă o persoană poate fi considerată suspectă și, mai departe, inculpată”.

ADVERTISEMENT

Avocatul Durgheu este apărătorul Danielei Ioana Niță, patroana firmei care a livrat artificii clubului Colectiv. Niță a fost condamnată în primă instanță la 12 ani și 8 luni de închisoare, apelul fiind în  curs de judecare.

ADVERTISEMENT