News

Un avocat din România a explodat după crimele din Caracal: ”Câtă nemernicie este nevoie pentru a te folosi în halul acesta de durerea unor oameni?

29.07.2019 | 16:40
Un avocat din Romania a explodat dupa crimele din Caracal Cata nemernicie este nevoie pentru a te folosi in halul acesta de durerea unor oameni

Cazul de la Caracal, în urma căruia două tinere au fost sechestrate, violate și ulterior ucise de un bărbat în vârstă de 66 de ani a îndurerat și, implicit, revoltat întreaga opinie publică și nu numai, generând numeroase reacții. Printre cei care nu au putut rămâne indiferenți față de o astfel de tragedie se numără și unul dintre cei mai cunoscuți avocați din țara noastră.

Toni Neacșu, mesaj dur după crimele din Caracal

Este vorba despre Toni Neacșu, care, printr-un mesaj publicat pe rețelele de socializare a explodat, pur și simplu la adresa Asociației „Inițiativă pentru Justiție”, dar și a președintelui Klaus Iohannis, acuzându-i că folosesc aceste evenimente dureroase pentru a-și îmbunătăți imaginea.

M-am abținut să intervin zilele acestea, pentru că îmi provoacă silă plăcerea sadică cu care se comentează tragedia în forma ei cea mai brută și lipsa oricărei decențe în fața suferinței. Totuși, cât de ticălos, de inuman și dezgustător sufletește poți să fii pentru a folosi drama unui copil și a unor familii pentru reglarea socotelilor politice pe care le ai? Cât cinism poți avea pentru a incita un public care este deja distrus emoțional de această dramă cu dezinformări crase și minciuni gogonate? După ce asociația politică de procurori a d-lui Bogdan Pîrlog a ieșit public cu o minciună enormă, și anume că modificările neintrate în vigoare la Codul penal vor împiedica aplicarea pedepsei pe viață pentru monstrul de Caracal, nimeni, dar nimeni din presă nu a verificat aberația aceasta, ba dimpotrivă propaganda a preluat-o și a multiplicat-o, ajungând iată și în gura președintelui României. De câtă nemernicie este nevoie pentru a te folosi în halul acesta de durerea unor oameni?”, a scris avocatul pe contul personal de Facebook.

Avocatul Toni Neacșu intervine în cazul crimelor de la Caracal. Sursa foto: adevarul.ro
Avocatul Toni Neacșu intervine în cazul crimelor de la Caracal. Sursa foto: adevarul.ro

Ce spune avocatul Toni Neacșu despre detenția pe viață în acest caz

Totodată, cunoscutul avocat a comentat zvonurile potrivit cărora criminalul din Caracal nu ar putea fi condamnat la închisoare pe viață pentru faptele comise. În postarea sa, Toni Neacșu informează că, potrivit legii, Gheoghe Dincă nu va rămâne după gratii pentru tot restul vieții, întrucât a împlinit deja vârsta de 65 de ani, însăa cest aspect nu are legătură cu propunerile recente de modificare a Codului Penal.

Deci da, nu i se poate aplica detenția pe viață, pentru că a trecut de 65 de ani, dar asta nu are treabă cu modificările la Codul penal, dacă vor intra vreodată în vigoare, și nici cu Curtea Constituțională.  Mai mult, dintotdeauna a existat o prevedere referitoare la neaplicarea detențiunii pe viață persoanelor trecute de o anumită vârstă. Potrivit vechiului Cod penal, în vigoare de la 1969 până la 2014, detenția pe viață NU se putea aplica persoanelor trecute de 60 de ani. (art. 55 Pedeapsa detențiunii pe viață nu se aplică aceluia care, la data pronunțării hotărârii de condamnare, a împlinit vârsta de 60 de ani. ).

Nici ce se va întâmplă astăzi la CCR, nici modificările în vigoare deja la Legile justiției nr. 303/2004, 304/2004 și 317/2004, care sunt legi de organizare și funcționare și atât, și nici modificările la codul penal sau codul de procedură penală nu au și nu vor avea nici în clin și mânecă cu situația juridică a criminalului de la Caracal. Oameni buni, gândiți cu mintea vostră, verificați sursele pentru că sunt publice și ușor accesibile, și astfel veți lăsa manipulatorii și propagandiștii minciunii în fundul gol și-i veți vedea așa cum sunt: ticăloși, lipsiți compasiune și uscați sufletește pe dinăuntru”, a mai scris Toni Neacșu.

 

Tags: