News

Un băiat a supraviețuit în trenul de aterizare al unui avion, după un zbor de 9.000 de km

08.02.2021 | 16:56
Un baiat a supravietuit in trenul de aterizare al unui avion dupa un zbor de 9000 de km
ADVERTISEMENT

Caz de-a dreptul incredibil descoperit de controlorii de trafic aerian din Olanda. Un băiat de 16 ani a supraviețuit în trenul de aterizare al unui avion, după un zbor de peste 9.000 de km.

Adolescentul a fost găsit în viață după ce s-a ascuns în zona trenului de aterizare al unui avion care a zburat la finele săptămânii trecute între Kenya și Olanda, via Turcia și Marea Britanie, informează The Guardian.

ADVERTISEMENT

Tânărul de 16 ani, care din primele informații ar proveni din Kenya, a fost descoperit de personalul aeroportului din Maastricht la scurt timp după ce aeronava cargo Airbus aparținând Turkish Airlines a aterizat.

Un băiat a rezistat în condiții extreme, în trenul de aterizare al unui avion, unui zbor de 9.000 km

Oficialii de pe aeroportul olandez din Maastricht au trăit un adevărat șoc, joi după-amiază, atunci când, în trenul de aterizare al unei curse Kenya-Olanda au descoperit un băiat de 16 ani.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, tânărul ar proveni din Kenya. În mod surprinzător, adolescentul a supraviețuit călătoriei, dar a fost transportat la spital cu hipotermie severă. În acest moment, oficialii olandezi încearcă să stabilească cum și unde a reușit tânărul să se îmbarce.

Avionul de marfă a decolat miercuri din Nairobi cu destinație Istanbul. De acolo a zburat pe aeroportul Stansted din Essex, înainte de a ajunge în destinația finală, Maastricht.

ADVERTISEMENT

Datorită faptului că avioanele comerciale zboară la altitudini de peste 10.000 de metri, pasagerii clandestini care se ascund în zona trenului de aterizare deseori mor înghețați sau se sufocă din cauza lipsei de oxigen. În multe situații, aceștia cad din avion când acesta se apropie de destinație și coboară trenul de aterizare.

Purtătorul de cuvânt al aeroportului din Maastricht: ”Băiatul a avut mare noroc să supraviețuiască”

Purtător de cuvând al aeroportului Stansted din Essex a declarat că avionul a decolat din Nairobi și că nu exista nicio dovadă care să sugereze că tânărul s-ar fi urcat în avion în Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Același oficial mai afirmă că băiatul de 16 ani are mare noroc că a supraviețuit în condițiile unui astfel de zbor: ”A avut un noroc extraordinar să treacă prin asta cu viață”, a declarat acesta pentru Netherlands News Live, potrivit The Guardian.

Nu este prima oară când un pasager clandestin urcă la bordul unui avion de marfă. În 2015, corpul unui bărbat clandestin a căzut de pe trenul de aterizare al unui avion, care călătorea de la Johannesburg la Londra, pe acoperișul unei clădiri de birouri din vestul Londrei.

Un alt bărbat a petrecut 6 luni în spital după ce s-a agățat de trenul de bord al avionului în timpul zborului de 10 ore, supraviețuind temperaturilor înghețate.

ADVERTISEMENT