News

Un băiat de 11 ani a murit în fața prietenilor săi. Copilul s-a înecat în piscina unei pensiuni din Maramureș

Un caz tragic a fost raportat, sâmbătă după-amiază, în nordul țării. Un băiat în vârstă de 11 a murit în fața prietenilor săi. El s-a înecat în piscina unei pensiuni din județul Maramureș.
24.07.2022 | 12:00
Un baiat de 11 ani a murit in fata prietenilor sai Copilul sa inecat in piscina unei pensiuni din Maramures
Băiat de 11 ani din Maramureș, înecat în piscina unei pensiuni. Cum s-a produs tragedia. Sursa foto (ilustrativ): presasm.ro
ADVERTISEMENT

Tragedia din Maramureș s-a petrecut sâmbătă, 23 iulie, în cea mai călduroasă zi din această vară. Băiatul a vrut să se răcorească, însă și-a găsit sfârșitul.

Băiat de 11 ani din Maramureș, înecat în piscina unei pensiuni. Cum s-a produs tragedia

Din informațiile presei locale, victima, alături de fratele lui și de copiii proprietarului piscinei, au decis să meargă la o baie, fără să-și înștiințeze părinții.

ADVERTISEMENT

Localnicii din comuna Ieud, acolo unde s-a petrecut tragedia, spun că apa din piscină fusese schimbată recent și astfel ar fi fost foarte rece.

Băiatul și prietenii săi nu au ținut cont de acest lucru și au decis să se răcorească. La un moment dat, trupul copilului de 11 ani a fost văzut zăcând inert pe fundul piscinei, conform BaiaMare.net.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost scos rapid și s-a sunat la 112. La fața locului au sosit un echipaj al Ambulanței Sighetu Marmației, dar și elicopterul SMURD de la Jibou.

Echipele medicale au încercat circa 40 de minute să îl resusciteze pe băiat, însă fără niciun rezultat. Într-un final, au fost nevoiți să declare decesul minorului.

ADVERTISEMENT

”Azi, 23 iulie, la ora 15:06, polițiștii Secției 2 Bogdan Vodă, au fost sesizați prin S.N.U.A.U.112 cu privire la faptul că un minor s-a înecat în piscina din curtea unui imobil din localitatea Ieud.

Deplasați la fața locului, lângă piscina, a fost identificat corpul unui băiat de 11 ani din Ieud, asupra căruia echipajul SMURD efectua manevre de resuscitare.

ADVERTISEMENT

Totodata, la fața locului a intervenit și un elicopter SMURD cu medic, care a continuat manevrele de resuscitare, însă fără rezultat, fiind declarat decesul minorului.

În urma examinării exterioare a cadavrului nu au fost identificate urme de violență”, anunță IPJ Maramureș.

Dosar penal pentru omor din culpă deschis de Poliție

În continuare, cazul a fost preluat de către polițiști. Aceștia au deschis un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de omor din culpă.

Trupul minorului a ajuns la morga Spitalului din Sighetu Marmației pentru necropsie. Anchetatorii vor să stabilească cu exactitate cauza decesului.

ADVERTISEMENT