ADVERTISEMENT
News

Un băiat de 11 ani nu a putut merge timp de două luni din cauza unui simptom ciudat al COVID

Autor: Georgiana Dicu | 03.01.2021 | 14:55
Un băiat de 11 ani nu a putut merge timp de două luni din cauza unui simptom ciudat al COVID
Un băiat de 11 ani nu a putut merge timp de două luni din cauza unui simptom ciudat al COVID Foto: SomersetLive

Louise Male, o mamă din regiunea britanică Somerset, îi avertizează pe părinți cu privire la un simptom rar al COVID-19, care l-a împiedicat pe fiul ei de 11 ani să meargă timp de două luni.

ADVERTISEMENT

Joshua a suferit din cauza degetelor de la picioare extrem de umflate și cu mâncări îngrozitoare, după ce a contractat boala la începutul lunii noiembrie.

După mai bine de două luni, timp în care Joshua nu a putut să doarmă sau să meargă corect, mai multe tratamente eșuate și o vizită la urgențe, picioarele copilului încep să se vindece.

După multe încercări, băiatul a fost diagnosticat cu “deget COVID”

După vacanța de la jumătatea semestrului, din octombrie, Joshua s-a întors la școală timp de trei zile înainte ca întreaga sa clasă să fie trimisă acasă din cauza unui caz pozitiv în rândul personalului.

ADVERTISEMENT

O săptămână mai târziu, a început să experimenteze simptome bizare.

„Este greu să-ți vezi copilul suferind. Până la săptămâna cinci sau șase plângea noaptea, deoarece degetele de la picioare erau atât de umflate și îl mâncau”, spune Louise Male, mama băiatului, citată de SomersetLive.

La început a crezut că fiul său are piciorul atletului și l-a tratat cu o cremă care nu l-a ajutat cu nimic. A încercat apoi, la recomandarea farmacistului, unguente antiinflamatoare, tot fără niciun rezultat.

ADVERTISEMENT

Situația a fost înrăutățită și de faptul că nu a reușit să obțină o programare la un medic generalist.

Foto: SomersetLive

Joshua are ADHD și, când după o lună starea picioarelor lui nu s-a îmbunătățit, mama sa a început să se întrebe dacă nu este vorba despre o reacție la medicamentele pentru această afecțiune.

ADVERTISEMENT

Ea l-a dus la unitatea locală de răni minore și a fost văzut de o asistentă. Asistenta i-a spus că nu are o infecție, dar că nu știe ce este în neregulă cu picioarele lui și că medicul ar trebui să îi verifice medicamentele.

O zi mai târziu, mama lui Joshua a reușit să obțină o consultație telefonică cu medicul generalist, care i-a spus că nu este vorba de o reacție la medicația pentru ADHD, ci “deget COVID”.

ADVERTISEMENT

Medicul i-a prescris unguent cu hidrocortizon 100% și ibuprofen pentru durere, dar crema „nu a făcut nicio diferență”.

La patru zile după discuția cu medicul generalist, mama copilului a fost nevoită să-l ducă la Unitatea de Primiri Urgențe Musgrove din Taunton. „Musgrove A&E a văzut atât de mulți oameni de la medicul nostru, pentru că pur și simplu nu pot primi o programare”, a spus ea.

Acum, după două luni, picioarele lui Joshua încep să arate mai bine.

În august, Colegiul Regal de Asistență Medicală (Royal College of Nursing) a semnalat personalului medical simptomele „degetului COVID”, care poate arăta ca niște degerături și apare adesea la pacienții confirmați cu COVID-19.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!