News

Un băiat de 12 ani din Satu Mare și-a dat foc, după o ceartă cu tatăl său. A fost transportat la București cu elicopterul SMURD

Un băiat de 12 ani din Satu Mare a fost transportat, cu arsuri grave, la București de un elicopter SMURD. Copilul și-a dat foc după o ceartă cu tatăl său.
27.08.2022 | 14:28
Un baiat de 12 ani din Satu Mare sia dat foc dupa o cearta cu tatal sau A fost transportat la Bucuresti cu elicopterul SMURD
Elicopter SMURD, trimis după un copil la Satu Mare. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Potrivit autorităților, băiatul s-a incendiat sub ochii unui prieten. Salvarea a fost chemată de tatăl băiatului, în vârstă de 50 de ani.

Un băiat de 12 ani și-a dat foc, după o ceartă cu tatăl

Inițial, băiatul a ajuns la Spitalul Județean Satu Mare, însă a fost transferat la București la Spitalul de Arși cu elicopterul SMURD.

ADVERTISEMENT

Potrivit Observatornews, băiatul de 12 ani s-a certat cu tatăl său, însă nu se cunosc mai multe detalii despre ce l-a împins să comită acest gest.

Anchetatorii au stabilit, deocamdată, că vineri, 26 august, în jurul orei 17:30, băiatul care locuia în localitatea Moftin a intrat într-o cameră de depozitare a cerealelor, unde și-a dat foc. Cel care a chemat Salvarea a fost tatăl, care a anunțat că fiul său a suferit arsuri grave.

ADVERTISEMENT

Medicii de la Spitalul de Arși din București vor încerca să-i salveze viața, în condițiile în care copilul a suferit arsuri grave pe mâini, picioare și piept. Martor la tragedie, un alt băiat în vârstă de 16 ani a povestit că prietenul său a manevrat un recipient care conținea o substanță inflamabilă și a fost cuprins de flăcări.

Polițiștii au întocmit un dosar penal ”sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”. Cercetările vor continua pentru a stabili toate circumstanțele care au dus la producerea acestui eveniment.

ADVERTISEMENT

Între timp, în Baia Mare un alt copil a fost aproape să dea foc școlii unde învăța, din teribilism și pentru atenție pe Tik Tok.

Elevul Colegiului Tehnic “George Barițiu” a dat foc unui brad din apropierea clădirii unde învăța, însă focul a fost stins la timp de un profesor, cu furtunul.

ADVERTISEMENT

”În timpul pauzei de la ora 10.00, un elev de clasa a IX-a, care declară că accidental a aprins acel arbore, a provocat un incendiu care a fost lichidat prin intervenţia promptă a personalului care a fost format în acest sens”, a explicat Simona Popescu, director al Colegiului Tehnic “George Bariţiu” din Baia Mare.

ADVERTISEMENT