News

Un băiat de 16 ani a înjunghiat un bărbat pe stradă, în Australia. Autoritățile vorbesc despre ”semne de terorism”

Un tânăr de 16 ani a fost împușcat mortal de polițiști după ce a înjunghiat pe stradă un bărbat. Autoritățile vorbesc despre un atac ”cu semne de terorism”.
05.05.2024 | 12:02
Un baiat de 16 ani a injunghiat un barbat pe strada in Australia Autoritatile vorbesc despre semne de terorism
Un băiat de 16 ani a înjunghiat un bărbat pe stradă, în Australia. Autoritățile vorbesc despre ”semne de terorism”. Foto X
ADVERTISEMENT

Asta, cu toate că oficial atacul nu a fost catalogat drept act terorist. Cert e că tânărul musulman de 16 ani s-a radicalizat pe internet și ar fi acționat singur. A decis să iasă pe stradă, înarmat cu un cuțit, unde a atacat un trecător. S-a întâmplat în capitala statului Western Australia, Perth.

Un băiat de 16 ani a înjunghiat un bărbat pe stradă, în Australia

Polițiștii au fost sunați de mai mulți membri ”îngrijorați” ai comunității musulmane din oraș, care i-au avertizat pe oamenii legii că tânărul respectiv se comportă ciudat și pare decis să comită un atac terorist. Premierul din Western Australia, Roger Cook, a transmis că victima a fost înjunghiată în spate, dar acum este în stare stabilă.

ADVERTISEMENT

”La acest moment, se pare că el a acţionat doar acum şi singur”, a declarat Roger Cook. A comentat cazul și premierul Anthony Albanese, cel care a fost informat de către agențiile de spionaj australiene, care i-au dat asigurări că nu mai există nicio amenințare. Cel mai probabil tânărul se radicalizase pe internet și a acționat asemeni unui ”lup singuratic”.

”Suntem o naţiune iubitoare de pace şi nu există loc pentru extremism violent în Australia”, a scris Albanese pe reţeaua de socializare X, fostă Twitter. Atacurile cu arme de foc sau cuțit sunt rare în Australia, considerată printre cele mai sigure țări din lume de către guvernul federal, cu mici excepții.

ADVERTISEMENT

Drept dovadă incidentul de luna trecută din New South Wales, acolo unde mai mulți băieți au fost reținuți pentru fapte ”legate de terorism” după ce au înjunghiat un episcop creștin asirian. Atacul a avut loc în timp ce părintele oficia o predică transmisă în direct pe 15 aprilie, conform Sky News.

Australia, o țară care nu este obișnuită cu atacurile teroriste

Cu toate că Australia nu este obișnuită cu atacurile teroriste, în decembrie 2022 societatea se confrunta cu primul atac terorist din partea unor radicalizați creștini, semn că nu doar musulmanii pot comite astfel de atrocități. Cunoscut drept atacul terorist din Wieambilla, incidentul a șocat opinia publică din această țară.

ADVERTISEMENT

Atacul terorist cu motivații religioase a implicat ambuscadă și uciderea polițiștilor Matthew Arnold și Rachel McCrow și a cetățeanului Alan Dare, la o proprietate rurală din Wieambilla, o localitate din Queensland. Cei trei atacatori, frații Gareth și Nathaniel Train, și soția lui Gareth, Stacey Train, au fost ulterior împușcați și uciși de polițisti.

Împușcăturile au fost etichetate drept primul atac terorist fundamentalist creștin din Australia. Anchetatorii au stabilit că atacatorii erau toți fanatici religioși care credeau în teoriile conspirației, fiind antivacciniști convinși. De altfel, cei trei ar fi comis crimele pentru că au considerat că victimele ”erau demoni veniți pe Pământ”.

ADVERTISEMENT

Cei trei atacatori făceau parte dintr-o sectă penticostală adeptă a premillennialismului și se pregăteau de Apocalipsă, fiind convinși că sfârșitul este aproape. Premillennialism, în creștinism, este credința că Iisus se va întoarce fizic pe Pământ (a Doua Venire) în curând, după care va domni pe planetă timp de 1000 de ani, în pace.

ADVERTISEMENT
Cel mai nou cuplu din tenis! Jannik Sinner a confirmat la Roland Garros...
Cel mai nou cuplu din tenis! Jannik Sinner a confirmat la Roland Garros relația cu jucătoarea din circuitul WTA
O modificare facială ar putea fi un semn de cancer pulmonar, spun pneumologii
O modificare facială ar putea fi un semn de cancer pulmonar, spun pneumologii
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana...
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana Budeanu: „Arată ca puii de Crevedia”. COSR a primit bani de la Dedeman pentru o vestimentație comparată cu hainele de lucru ale muncitorilor nepalezi
Produsele de pe Shein şi Temu s-ar putea scumpi. UE vrea taxe vamale...
Produsele de pe Shein şi Temu s-ar putea scumpi. UE vrea taxe vamale pentru toate comenzile
Surpriză totală pentru Irinel Columbeanu, în ziua în care a împlinit 67 de...
Surpriză totală pentru Irinel Columbeanu, în ziua în care a împlinit 67 de ani. Fostul fotomodel l-a făcut să uite de probleme
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu:
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu: "Nu te mai posta cu abundență, lux. Ține-le pentru tine". Ce a dezvăluit Teo Trandafir despre Gabi Bădălău
Se dau 500 de lei de la STAT! Trebuie completată o banală hârtie
Se dau 500 de lei de la STAT! Trebuie completată o banală hârtie
Zi liberă pentru elevi și profesori! Ce se sărbătorește pe 5 iunie 2024
Zi liberă pentru elevi și profesori! Ce se sărbătorește pe 5 iunie 2024
Un telefon care a făcut istorie revine în prim-plan. Mulți români l-au adorat
Un telefon care a făcut istorie revine în prim-plan. Mulți români l-au adorat
Radu Mazăre, tată la 55 de ani din închisoare. Imagini din camera intimă...
Radu Mazăre, tată la 55 de ani din închisoare. Imagini din camera intimă de la Jilava, unde el și soția lui l-au conceput pe Aris.
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic...
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic Fritz: „În 2024, încă sunt timișoreni agresați și hărțuiți fără ca statul român să-i protejeze”
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”