News

Un băiat din Botoșani s-a înecat în fântâna casei. Părinții i-au găsit șlapii și tableta lângă puț

01.09.2020 | 12:29
Un baiat din Botosani sa inecat in fantana casei Parintii iau gasit slapii si tableta langa put
Pompierii nu au mai putut face nimic pentru băiat. Foto: monitorulbt.ro
ADVERTISEMENT

Un băiat de 16 ani din Botoșani a murit, după ce s-a înecat în fântâna din curtea casei, însă circumstanțele în care s-a produs tragedia rămân un mister.

Părinții i-au găsit șlapii și tableta lângă fântână și au sunat la 112, presimțind că s-a întâmplat ceva groaznic.

ADVERTISEMENT

Adolescentul din comuna Manoleasa, județul Botoșani, fusese dat dispărut de familie în cursul dimineții.

Un tânăr de 16 ani din Botoșani a murit înecat în fântana casei

Pompierii au fost alertați și a fost nevoie ca unul dintre salvatori să coboare în fântâna adâncă de peste 20 de metri, însă băiatul nu a mai putut fi salvat.

ADVERTISEMENT

Conform Observatornews.ro, părinții au remarcat dispariția copilului în dimineața zilei de 1 septembrie și l-au găsit în fântâna din curtea casei.

Disperați, părinții au chemat pompierii și au încercat să scoată apa din fântână cu un hidrofor. „Unul dintre pompieri a coborât în fântâna adâncă de cca. 20 de metri și, ajutat de ceilalți colegi, l-a adus la suprafață”, a declarat Dorina Lupu, purtător de cuvânt al ISU Botoşani, conform monitorulbt.ro.

ADVERTISEMENT

La fața locului s-au deplasat pompierii militari de la Garda de Intervenție Săveni, Detașamentul de Pompieri Dorohoi, dar și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță.

Din păcate, echipajul medical prezent la fața locului a constatat decesul băiatului. Tânărul de 16 ani mai avea o soră și era elev la Seminarul Teologic.

ADVERTISEMENT

Nu se știe momentan cum a ajuns copilul în fântână. Poliția a demarat o anchetă și va stabili dacă se confruntă cu un accident sau un gest premeditat al copilului.

În cauză a fost deschis un dosar pentru ucidere din culpă. Se va dispune efectuarea unei necropsii pentru stabilirea cauzei decesului”, a explicat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

ADVERTISEMENT
Tags: