News
notix pixel id

Un băiat a stat timp de 12 ani în comă. Primul lucru spus cînd s-a trezit a UIMIT pe toată lumea

Cazul unui băiat care a stat timp de 12 ani în comă, în Africa de Sud, a şocat pe toată lumea. Totul s-a întâmplat în anii 80. Pe atunci, doctorii n-au putut spune exact ce l-a adus pe Martin...
27.02.2016 | 15:50
ADVERTISEMENT

Cazul unui băiat care a stat timp de 12 ani în comă, în Africa de Sud, a şocat pe toată lumea. Totul s-a întâmplat în anii 80. Pe atunci, doctorii n-au putut spune exact ce l-a adus pe Martin Pistorius (avea 12 ani atunci) în starea vegetativă, dar se bănuieşte că a fost un tip foarte periculos de meningită.

Specialiştii le-au spus apropiaţilor că băiatul nu-şi va mai reveni, dar familia pacientului nu a cedat. Părinţii lui Martin Pistorius i-au vorbit copilului în fiecare zi de parcă ar fi fost conştient şi au avut grijă de el ca atare. Când l-au luat acasă, în comă, tatăl şi mama lui i-au făcut baie, i-au servit cina şi i-au citit înainte de culcare.

Au făcut toate aceste lucruri vreme de 12 ani. Într-un final, speranţa lor a dat roade. Băiatul şi-a revenit, nu complet, dar este conşient şi poate comunica, prin intermediul, unor aparate, cu familia.

ADVERTISEMENT

Primul lucru pe care l-a spus băiatul după ce şi-a revenit din comă a fost că a auzit fiecare cuvânt pe care i l-au adresat apropiaţii lui, numai că el nu putea reacţiona.

După această experienţă, tânărul a scris o carte, cu titlul: “Băiatul-fantomă: Evadarea dintr-o viaţă blocată în propriul meu corp”.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.realitatea.net

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri