News

Un băiețel de 13 ani din Harghita a sărit în flăcări pentru a-și salva bunicii. ”Adrian este eroul zilei”

Un băiețel de 13 ani din Harghita a impresionat opinia publică din România. Acesta a sărit în flăcări pentru a-și salva bunicii, aflați într-o casă în flăcări.
20.07.2021 | 15:11
Un baietel de 13 ani din Harghita a sarit in flacari pentru asi salva bunicii Adrian este eroul zilei
ADVERTISEMENT

O tragedie a lovit luni, 19 iulie, o familie din județul Harghita. După ce o butelie a explodat într-o locuință, două persoane, soţ şi soţie, au murit.

Nepotul acestora, un băiat de 13 ani, nu s-a temut de flăcările puternice și a încercat să-și salveze bunicii. Din păcate pentru vârstnici, nu s-a mai putut face nimic.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-l privește, copilul a suferit mai multe arsuri, fiind internat la Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc.

Un băiețel de 13 ani din Harghita a sărit în flăcări pentru a-și salva bunicii

Când a văzut casa bunicilor cuprinsă de flăcări, Adrian nu s-a gândit nicio secundă la sănătatea lui. Fără să stea prea mult pe gânduri, a intrat în interior, la parterul locuinței, acolo unde se aflau bunicii săi.

ADVERTISEMENT

Disperat, copilul a încercat să le salveze viața celor care l-au crescut de mic, dar, din păcate, bunicii au fost găsiți de către pompieri fără suflare, ținându-se în brațe, în satul Livezi.

”Explozie de butelie, urmată de incendiu, în localitatea Livezi. S-au deplasat 3 echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu 2 autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD, precum şi 2 echipaje SAJ, din care unul cu medic.

ADVERTISEMENT

Din nefericire, sunt 2 victime decedate de sex masculin şi feminin. Nepotul victimelor, în vârstă de 13 ani, a încercat să-şi salveze bunicii din incendiu şi prezintă arsuri de gr. I şi II pe 10% din suprafaţa corpului”, a transmis ISU.

Sute de mesaje de susținere pentru băiat. Prefectul: ”Adrian este eroul zilei”

După tragedia din Livezi, dar mai ales după dovada de curaj a micuțului Adrian, prefectul de Harghita, Szabo Zsolt, i-a rugat pe toţi cei care doresc să îi trimită gânduri de încurajare şi a promis că va tipări mesajele şi i le va înmâna copilului.

ADVERTISEMENT

De nici 24 de ore, aproximativ 180 de persoane din întreaga ţară i-au trimis mesaje lui Adrian, printre ei numărându-se prefecți și oameni politici importanți, scrie Agerpres.

”Adrian este eroul zilei. El are 13 ani, locuia în satul Livezi alături de bunicii lui. Din păcate, bunicii şi-au pierdut viaţa azi, în urma incendiului cauzat de explozia unei butelii. Momentan este internat în spitalul din Miercurea Ciuc cu arsuri pe o suprafaţă corporală de 10% deoarece şi-ar fi dorit să-şi salveze bunicii pe care îi vedea printre flăcările care au devastat locuinţa. VĂ ROG FRUMOS! scrieţi-i în comentariu un mesaj lui Adrian, haideţi să fim alături de el!!! Haideţi să-l încurajăm!!! Voi imprima toate mesajele şi i le voi înmâna zilele următoare. MULŢUMESC!”, scrie pe Facebook prefectul Szabo Zsolt.

După inițiativa acestuia, au venit și alte mesaje pentru Adrian.

”Dragă Adrian, ai făcut tot ce a fost omeneşte posibil. Dumnezeu a vrut să-i ia pe bunicii tăi la El azi. Tu ai multe de făcut în viaţă, pentru tine, pentru cei dragi, dar şi pentru memoria dragilor tăi bunici. E important să te faci bine şi să-ţi trăieşti viaţa cu rost, aşa cum cu siguranţă bunicii tăi şi-o doreau şi ei pentru tine.

Mulţi oameni buni sunt alături de tine. Însănătoşire grabnică. Cu drag, Dacian”, este mesajul transmis de europarlamentarul PLUS, Dacian Cioloș

Dragă Adrian, cuvintele noastre nu vor putea să facă minuni, însă sperăm să îţi dea putere şi să îţi aducă un zâmbet! Ne dorim din tot sufletul să te însănătoşeşti repede! Astăzi prin gestul tău ne-ai făcut să înţelegem cât de curajos eşti şi cât de binecuvântaţi suntem că eşti cu noi!

Îţi mulţumim, Adrian, pentru lecţia oferită şi îţi dorim multă sănătate! Când te vei însănătoşi, te aşteptăm să vizitezi Sibiul! Multe gânduri bune!”, i-a transmis și Instituţia Prefectului Sibiu.

ADVERTISEMENT