News

Un băieţel de doi ani, salvat de la moarte de jandarmi: “Făcuse convulsii”

13.08.2020 | 13:49
Un baietel de doi ani salvat de la moarte de jandarmi Facuse convulsii
ADVERTISEMENT

Un băiat de doi ani din Teleorman, a fost salvat de jandarmi. Copilul nu mai putea respira, a fost resuscitat și a fost transportat de urgență la spital.

Echipajul de jandarmi, care se afla într-o misiune de patrulare în Alexandria, a fost oprit de un părinte speriat care a transmis că copilul său, aflat în autoturism, nu mai poate respira.

ADVERTISEMENT

Din maşină a coborât o femeie cu un copil în braţe, care se afla în stare de inconştienţă. Unul dintre jandarmi l-a resuscitat, apoi patrula l-a luat pe băiat în autospecială şi l-a dus de urgenţă la spital.

Un băiat de doi ani a fost salvat de jandarmi

Copilul a fost dus la spital. Acolo starea sa de sănătăte s-a îmbunătățit după ce a primit îngrijiri de specialitate din partea cadrelor medicale.

ADVERTISEMENT

Un rol primordial în salvarea copilului l-a avut jandarmul Romulus Furcă. El era singurul din echipajul respectiv care avea instruire să acorde primul ajutor, având şi un curs absolvit în acest sens.

Jandarmul a constatat că băiatul nu mai respiră şi că se află într-un mare pericol.  L-a resuscitat, apoi i-a aplicat manevra specifică în caz de obstrucţie a căilor respiratorii.

ADVERTISEMENT

Copilul a început să fie conștient din nou, să respire și jandarmii au pornit sirena autospecialei. Au plecat în grabă cu băiatul la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Alexandria.

“Ajunşi acolo, au fost preluaţi imediat de un medic care a constatat că baieţelul avea temperatura foarte mare si facuse convulsii. Jandarmii au lăsat copilul în îngrijirea medicilor, dar nu au putut să stea liniştiţi. Au revenit la spital în aproximativ 30 de minute, iar tatăl copilului le-a transmis că micuţul se simte mai bine, temperatura îi scăzuse şi a fost mutat la Pediatrie, sub atentă observaţie”, e scris în comunicatul Jandarmeriei Teleorman.

ADVERTISEMENT