News

Un bărbat a afișat mesajul ”Transilvania, pământ românesc!”, la discursul lui Viktor Orban de la Băile Tușnad. Jandarmii au intervenit

Incident semnalat sâmbătă la discursul lui Viktor Orban de la Băile Tușnad. Din mulțime, un bărbat a scos un banner pe care era afișat mesajul ”Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc”.
23.07.2022 | 14:24
Incident la Băile Tușnad, în timpul discursului lui Viktor Orban. Mesajul ”Transilvania, pământ românesc!”, afișat de un bărbat. Sursa foto: Inquam Photos / Laszlo Beliczay
ADVERTISEMENT

Viktor Orban a ținut, sâmbătă, obișnuitul său discurs la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad. De această dată, premierul maghiar a fost întrerupt de un incident petrecut în mulțime.

Incident la Băile Tușnad, în timpul discursului lui Viktor Orban. Mesajul ”Transilvania, pământ românesc!”, afișat de un bărbat

Atmosfera a fost extrem de încinsă, și la propriu, dar și la figurat, în cursul acestei zile la Băile Tușnad. Un incident a avut loc la Universitatea de Vară din localitatea harghiteană, chiar în timp ce premierul maghiar, Viktor Orban, își susținea discursul tradițional.

ADVERTISEMENT

Din mulțimea prezentă la eveniment, un bărbat a scos la un moment dat un banner cu mesajul ”Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc!”.

Gestul cetățeanului român a agitat serios spiritele. Bannerul acestuia a iscat un val de huiduieli în rândul mulțimii.

ADVERTISEMENT

Potrivit unei publicații de limbă maghiară, unii cetățeni s-au pus în fața bannerului cu umbrele deschise pentru a-l acoperi.

După câteva minute, perioadă în care oamenii din public au fost destul de agitați, bărbatul care a ridicat bannerul a fost scos din mulțime, scrie Telex.hu. Jandarmii din zonă au intervenit pentru ca situația să nu degenereze.

ADVERTISEMENT

Viktor Orban revine la Băile Tușnad, după doi ani de pauză

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a revenit la ediția 31 a Universității de Vară de la Băile Tușnad, după o pauză de doi ani. Pandemia de Covid-19 a anulat evenimentul din Harghita în 2020 și 2021.

Ediția din 2022 are loc între 21 și 24 iulie și se axează pe mai multe teme. Printre ele: războiul din Ucraina și criza economică.

ADVERTISEMENT

Viktor Orban a ajuns în România încă de joi. Primul-ministru de la Budapesta a fost invitat de onoare la meciul de fotbal Sepsi Sfântul Gheorghe – Olimpija Liubliana, din al doilea tur preliminar al Conference League.

În imaginile apărute în spațiul public, Orban a apărut purtând la gât un steag al grupării din SuperLiga. Acesta a făcut și o ”baie” de mulțime în tribunele stadionului covăsnean.

ADVERTISEMENT
Tags: