News

De ce și-a dat foc, de fapt, tânărul de 19 ani pe o stradă din Râmnicu Vâlcea

Un tânăr în vârstă de 19 ani și-a dat foc marți dimineață, lângă Liceul Economic din Râmnicu Vâlcea, aflat în apropierea unei săli de jocuri de noroc.
23.05.2023 | 14:45
De ce sia dat foc de fapt tanarul de 19 ani pe o strada din Ramnicu Valcea
Tragedie în Vâlcea: un tânăr de 19 ani și-a dat foc lângă un liceu .Sursa foto: Gazeta Vâlceană
ADVERTISEMENT

Un caz terifiant s-a petrecut marți dimineață în municipiul Râmnicu Vâlcea. Un tânăr de doar 19 ani și-a dat foc lângă Liceul Economic din oraș. În primă fază, au apărut informații, dovedite ulterior false, care indicau faptul că acesta ar fi recurs la gest din cauza păcănelelor.

Tragedie în Vâlcea: un tânăr de 19 ani și-a dat foc lângă un liceu

În jurul orei 9.00, pompierii din Vâlcea au fost alertați de o serie de martori, printr-un apel la 112, care anunțau că o persoană și-a dat foc în zona Liceului Economic în Râmnicu Vâlcea.

ADVERTISEMENT

Ajunse la fața locului, echipajele de intervenție au constatat că informația se confirmă. Din păcate, pompierii nu au mai putut face nimic pentru viața victimei, un băiat de 19 ani. Tânărul a murit după ce s-a autoincendiat. Într-o primă fază, acesta ar fi cumpărat 1,5 litri de combustibil de la o benzinărie și apoi a comis gestul extrem.

Unitatea școlară în fața căreia a avut loc tragedia este situată în apropierea unei săli de jocuri de noroc. Astfel, s-a făcut o legătură între gestul extrem și cauza acestei tragedii. Au apărut informații care spuneau că băiatul ar fi recurs la sinucidere după ce ar fi pierdut o sumă importantă de bani la păcănele.

ADVERTISEMENT

Informațiile au fost rapid infirmate. Se pare că la baza deciziei tânărului de a-și lua viața nu ar fi stat o sumă pierdută la jocurile de noroc. Membrii din familia victimei, precum și anchetatorii, exclud acest scenariu.

Într-o declarație pentru Digi24, sora victimei a exclus din start ipoteza că fratele ei ar fi jucat și pierdut bani la păcănele. În același timp, ea nici nu poate spune care este motivul din spatele deciziei băiatului de a-și lua viața.

ADVERTISEMENT

Aceasta mai spune că fratele ei nu părea supărat în ultima vreme. În aceste ore, rudele și poliția încearcă să descopere ce l-a determinat pe tânăr să comită acest gest. De notat că nici varianta că mama lor ar fi plecată din țară nu se confirmă.

Ce spune poliția despre acest caz din Vâlcea

Sursa citată mai notează că nici reprezentanții poliției din Vâlcea nu au luat vreo clipă în calcul ipoteza ca băiatul să fi jucat și să fi pierdut sume importante de bani la păcănele.

ADVERTISEMENT

”Ancheta este în desfășurare. În continuare se verifică imaginile de pe camerele de supraveghere pentru a se stabili cauzele și împrejurările care l-au determinat pe tânărul de 19 ani să recurgă la acest gest”, au transmis reprezentanții IPJ Vâlcea.

ADVERTISEMENT