News

Un bărbat a descoperit trei persoane îngropate în grădina sa. „Săpam o fosă, când am dat peste un craniu”

04.09.2020 | 23:48
Un barbat a descoperit trei persoane ingropate in gradina sa Sapam o fosa cand am dat peste un craniu
ADVERTISEMENT

Un bărbat a descoperit în grădină un mormânt cu trei persoane, fără să-și dea seama că ar fi descoperit unul dintre cele mai vechi morminte din lume.

Descoperirea involuntară a fost făcută în zona lacului baikal, în orașul Ulan-Ude, capitala Republicii Autonome Buriatia, din componența federației ruse.

ADVERTISEMENT

Bărbatul lucra în grădină alături de fiul său când au descoperit mormântul a doi adulți și un copil, îngropați împreună.

O familie din Rusia a găsit un mormânt de acum 7.000 de ani, cu 3 persoane în el

Oamenii încercau să sape o fosă în grădină, când au dat peste osemintele de acum 7.000 de ani. Tatăl familiei și-a dat seama cu ce se confruntă pentru că avea această experiență din trecut.

ADVERTISEMENT

Săpam o fosă împreună cu fiul meu, când, dintr-o dată, a sărit un os, o articulație. Am fost o perioadă voluntar în operațiunile de căutarea a victimelor din Al Doilea Război Mondial în regiunea Kursk, așa că am înțeles imediat că acestea sunt rămășițe umane.

Am curățat cu grijă zona și am văzut mai întâi craniul primului adult, apoi copilul, apoi al doilea adult”, a declarat Alexey Agoshkov pentru presa din Rusia.

ADVERTISEMENT

Ivan, fiul bărbatului, și-a anunțat mama despre descoperirea făcută, iar aceasta și-a dat seama că se confruntă cu ceva ieșit din comun.

În consecință, oamenii au anunțat autoritățile care vor să afle care a fost cauza morții persoanelor aflate în mormânt, însă nu există momentan semne care să arate că cei trei ar fi suferit o moarte violentă, potrivit arheologului Natalia Tsydenova, cercetător de top la Institutul pentru Studii Mongoliene, Budiste și Tibetane.

ADVERTISEMENT

Deasupra capului celor îngropați se afla un inel de piatră albă, alături de mai multe brățări făcute din scoică. Mormântul seamănă cu un alt mormânt descoperit în regiunea Angara de Nord, care provine din neoloticul timpuriu.

ADVERTISEMENT
Tags: