ADVERTISEMENT
News

Un bărbat a fost condamnat la moarte prin aplicația Zoom. Unde a fost aplicată sentința

Autor: Narcis Roșioru | 20.05.2020 | 13:24
Un bărbat a fost condamnat la moarte prin aplicația Zoom. Unde a fost aplicată sentința
Un bărbat a fost condamnat la moarte prin aplicația Zoom. Unde a fost plicată sentința. Sursa foto: Hepta.ro

Un bărbat a fost condamnat la moarte de la distanță, prin aplicația Zoom, în Singapore, din cauza restricțiilor impuse de autorități, pe fondul pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Condamnat la moarte prin aplicația Zoom

Un bărbat din Malaezia a fost condamnat la moarte în Singapore de un judecător prin aplicația Zoom, în urma restricțiilor impuse de autorități din cauza pandemiei de coronavirus, informează The Guardian.

Bărbatul a primit sentința în urma implicării sale într-o afacere cu droguri în 2011, în cadrul primei condamnări capitale aplicate de la distanță în Singapore.

ADVERTISEMENT

Punithan Genasan, un bărbat de 37 de ani din Malaezia, a fost condamnat la moarte pentru rolul avut într-o tranzcție cu heroină, potrivit documentelor tribunalului.

„Pentru siguranța tuturor celor implicați în acest proces, audierea a fost realizată prin tele-conferință”, a declarat un purtător de cuvânt al curții supreme din Singapore.

ADVERTISEMENT

Ce spune avocatul condamnatului

Acesta a dăugat că este prima condamnare la moarte pronunțată în această țară de la distanță, prin intermediul aplicației Zoom. Avocatul condamnatului spune că ia în considerare un apel în acest caz.

Peter Fernando, avocatul bărbatului condamnat la moarte, spune că nu s-a împotrivit folosirii acestei metode, din moment ce transmisiunea a avut rolul doar de a primi sentința judecătorului, ce a putut fi auzită foarte clar.

ADVERTISEMENT

Cele mai multe audieri din Singapore au fost amânate pe durata restricțiilor luate din cauza noului coronavirus și se așteaptă reluarea acestora începând cu luna iunie. Toate cazurile urgente au fost realizate de la distanță.

Singapore are toleranță zero față de folosirea drogurilor ilegale și a condamnat la moarte prin spânzurare sute de oameni, inclusiv străini, pentru infracțiuni legate de acestea, spun grupurile independente.

ADVERTISEMENT

„Folosirea pedepsei cu moartea este inumană și dură, iar folosirea tehnologiei pentru aplicarea sentinței de la distanță o face să fie și mai inumană”, spune Phil Robertson, director adjunct la Human Rights Watch din Asia.

Organizația a criticat un caz similar în Nigeria, acolo unde o altă pedeapsă capitală a fost comunicată prin aplicația Zoom.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!