News

Un bărbat a fost decapitat într-o suburbie a Parisului. Polițiștii merg pe varianta unui atac terorist.

16.10.2020 | 21:42
Un bărbat a fost decapitat într-o suburbie a Parisului. Polițiștii merg pe varianta unui atac terorist.
Atacul a fost de origine teroristă și a fost adresat președintelui Emmanuel Macron. Foto: digi24
ADVERTISEMENT

Un bărbat a fost decapitat vineri seara la Conflans Saint-Honorine, o suburbie a Parisului, aflată la nord-vest de capitala Franței, au anunțat autoritățile.

La scurt timp după aceea un bărbat care avea un cuțit în mână și avea o atitudine agresivă a fost împușcat mortal de forțele de ordine.

ADVERTISEMENT

Incidentul ar fi de natură teroristă, conform digi24.

Incidentul are loc la trei săptămâni după un alt atac în fața sediului Charlie Hebdo

Agresorul și-a revendicat actul pe Twitter, unde a postat o fotografie cu victima decedată.

„Lui Macron, șeful necredincioșilor, ți-am executat unul dintre câini, care a îndrăznit să-l pângărească pe Mohammed”, a scris atacatorul. Contul lui a fost suspendat la scurt timp.

ADVERTISEMENT

Presa franceză spune că victima era profesor de istorie la un colegiu din Conflans-Sainte-Honorine și le-ar fi arătat la cursuri elevilor caricaturile controversate cu profstul Mohamed publicate de revista satirică Charlie Hebdo.

Atacatorul era părintele unui elev și era cunoscut serviciilor de poliție. Acesta era de naționalitate alegeriană avea 48 de ani.

Trupul neînsuflețit al profesorului decapitat a fost descoperit de polițiști în timp ce urmăreau un suspect pe care îl reperaseră ca având un cuțit de bucătărie. Suspectul a luat-o la fugă, a refuzat să se supună somațiilor și să lase arma jos, ba mai mult, a început să fie agresiv, moment în care polițiștii au tras, ulterior bărbatul fiind declarat decedat. Au fost chemați și geniștii, pentru a verifica dacă suspectul nu are asupra lui vreo bombă.

ADVERTISEMENT

Incidentul are loc la trei săptămâni de la un atac cu macetă care a avut loc în fața fostului sediu al publicației Charlie Hebdo, în urma căruia două persoane au fost rănite.

Săptămânalul satiric a republicat la 2 septembrie caricaturile cu profetul Mohamed pe care le publicase inițial în 2015. Atunci, mai exact la 7 ianuarie 2015, fraţii Cherif şi Said Kouachi, islamişti radicali, au atacat redacția și au ucis 12 persoane.

Atacul din 25 septembrie din fața fostului sediu al Charlie Hebdo a avut loc la câteva zile după ce teroriștii Al-Qaida au amenințat jurnaliștii Charlie Hebdo, pentru că aceștia au republicat caricaturi cu profetul Mahomed. Suspectul principal al atacului este un tânăr de 18 ani, născut în Pakistan şi sosit în Franţa în 2017. El și-a asumat fapta și a spus că a fost motivată de republicarea caricaturilor.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, la începutul acestei luni, Emmanuel Macron a anunțat o lege împotriva separatismului islamic, pentru întărirea secularismului și revenirea la legile și valorile Republicii. Această măsură prevede interzicerea purtării vălului în companiile private și obligativitatea părinților de a-și trimite copiii la școală timp de 3 ani, pentru a evita dezinstituționalizarea acestora, mai ales a fetelor, care sunt private de educație în familiile musulmane.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri