News

Un bărbat a fost împușcat mortal în timpul protestelor Black Lives Matter din SUA. Atacul a fost filmat. Video

28.06.2020 | 16:24
Un barbat a fost impuscat mortal in timpul protestelor Black Lives Matter din SUA Atacul a fost filmat Video
ADVERTISEMENT

Un bărbat din SUA a fost împușcat mortal la o manifestație împotriva rasismului Black Lives Matter (BLM), la Louisville, în centrul Statelor Unite.

Mai mulți oameni s-au adunat să protesteze pentru uciderea unei femei de culoare de către poliție, Breonna Taylor.

ADVERTISEMENT

Moartea acesteia, și ulterior a lui George Floyd, au fost urmate de numeroase revolte stradale împotriva violenței poliţiei.

Bărbat din SUA, fost împușcat mortal în timpul protestelor Black Lives Matter

La protestele din acest weekend din Louisville, un bărbat a fost împușcat în plină stradă, iar un altul a fost rănit, după ce un individ a deschis focul în timpul manifestațiilor.

ADVERTISEMENT

În cursul serii de sâmbătă, Poliţia locală a informat că a găsit sâmbătă seara un bărbat grav rănit prin împuşcare, în parcul Jefferson Square, unde avea loc manifestaţia.

”Polițiștii au încercat să-l salveze, însă fără succes”, a anunțat poliția pe contul oficial al site-ului de socializare Twitter, conform CNN.

ADVERTISEMENT


Atacul armat din timpul protestului de sâmbătă a fost surprins într-o înregistrare video postată online.

Puține informații oferite despre victime și atacatori

La scurt timp după tragedia din Louisville, poliţia a anunţat că nu deține încă informații dacă este vorba despre un singur atacator sau doi şi nu a prezentat niciun detaliu despre victime.

ADVERTISEMENT

Primarul oraşului, Greg Fischer a cerut anterior contramanifestanţilor să stea departe de parc. ”În timp ce majoritatea manifestațiilor au fost pașnice, un eveniment tragic s-a petrecut în această seară (n.r. sâmbătă). Sunt profund întristat și îmi exprima regretele după această dramă”,  a spus edilul.

Publicaţia Louisville Courier Journal a dezvăluit că ”grupuri de patrioţi înarmaţi” se pregăteau să-i înfrunte pe manifestanţi.

Manifestaţiile Black Lives Matter din SUA s-au intensificat după moartea lui Breonna Taylor. Această infirmieră în vârstă de 26 de ani se afla acasă, împreună cu partenerul său, în momentul în care trei poliţiştii au spart uşa şi au intrat în casă, fără să prevină.

ADVERTISEMENT