News

Un bărbat a fost prins cu peste 100 de șerpi vii în buzunare, într-un control la aeroport. Cum a fost posibil

Un bărbat a fost prins cu peste 100 de șerpi vii în buzunare. Individul ar fi încercat să introducă reptilele ilegal în țară, însă a fost prins de polițiști.
10.07.2024 | 17:10
Un barbat a fost prins cu peste 100 de serpi vii in buzunare intrun control la aeroport Cum a fost posibil
Un bărbat a fost prins cu peste 100 de șerpi vii în buzunare, într-un control la aeroport. Cum a fost posibil
ADVERTISEMENT

Totul s-a petrecut în China, acolo unde polițiștii de frontieră s-au crucit când au văzut că la control a venit un bărbat care avea asupra sa nu mai puțin de 100 de șerpi. Reptilele erau vii și erau ascunse prin buzunare, în diverse pungi sigilate cu bandă adezivă de buzunarele pantalonilor.

Un bărbat a fost prins cu peste 100 de șerpi vii în buzunare

China este considerată un centru al traficului de animale la nivel mondial. Individul a fost arestat pentru că a încercat să introducă șerpii în această țară, ilegal. E neclar cum a reușit să nu fie mușcat de reptile, dar și cum acestea nu s-au sufocat.

ADVERTISEMENT

“În timpul unui control, vameşii au găsit şase pungi sigilate cu bandă adezivă în buzunarele pantalonilor acestei persoane”, au transmis reprezentanții Serviciului Vamal Chinez. “Fiecare pungă conţinea şerpi vii de toate felurile, dimensiunile şi culorile”, a completat oficialul.

Au fost confiscați de vameș aproximativ 104 șerpi, din cinci specii diferite, printre care șerpi șobolan de Texas, sau șerpi de lapte și de porumb. Într-o filmare publicată de vama chineză se vede cum doi vameși inspectează pungile de plastic transparente în care se agită mai mulți șerpi roșii și albi.

ADVERTISEMENT

Incidentul s-a înregistrat la punctul de frontieră dintre China continentală și teritoriul Hong Kong. Un caz la fel de bizar a fost înregistrat în Drobeta Turnu Severin, acolo unde un bărbat ținea mai mulți șerpi exotici pe balcon, specii protejate, în terarii special amenajate.

Reptilele au fost salvate de polițiștii de la Poliția Animalelor, după ce proprietarul a murit. Animalele au fost transportate la București unde vor sta în carantină timp de 6 luni. ”La data de 09 mai a.c., poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor cu sprijinul unui specialist biolog din cadrul Institutului de Biologie al Academiei Române, reprezentanţi ai D.S.V.S.A. şi comisari ai Gărzii de Mediu Mehedinţi, sprijiniţi de jandarmi din cadrul I.J.J. Mehedinţi au ridicat astăzi mai multe reptile de la o locuinţă din municipiul Drobeta Turnu Severin.

ADVERTISEMENT

Un bărbat din Drobeta Turnu Severin ținea ilegal mai mulți serpi pe balcon

Acestea aparţineau unui bărbat de 36 de ani, din municipiu, care la data de 01 mai a.c., a fost găsit decedat în locuinţa respectivă”, au transmis reprezentanții Poliției Județene Mehedinți. În imobilul respectiv au fost găsite 7 reptile, mai exact trei vipere din familia Vipera Ammodytes, trei șerpi din familiile Colubridae și Anguidae și un exemplare exotic de piton Constrictor.

”Acestea au fost ridicate de specialiştii Institutului de Biologie al Academiei Române urmând a fi efectuate procedurile legale. Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art.52, alin.1, lit. g din OUG 57/2007, privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice”, mai arăta sursa citată.

ADVERTISEMENT

Cauza decesului bărbatului nu a fost stabilită, însă acesta nu prezenta urme de mușcături de șerpi pe corp, deci e puțin probabil ca acesta să fi murit din cauza reptilelor. Fiind vorba, însă, despre specii protejate de lege, reptilele au fost duse la București unde vor sta șase luni în carantină, înainte de a fi eliberate în natură.

ADVERTISEMENT
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Scandal înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Umbrele lui Putin, puteri depline...
Scandal înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Umbrele lui Putin, puteri depline în conducerea CIO
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Fenomenul bizar care a apărut în Galaţi din cauza caniculei. Localnicii au crezut...
Fenomenul bizar care a apărut în Galaţi din cauza caniculei. Localnicii au crezut că e vorba de un incendiu
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
ATENȚIE dacă luați aceste MEDICAMENTE și vă urcați la VOLAN. Șanse mari să...
ATENȚIE dacă luați aceste MEDICAMENTE și vă urcați la VOLAN. Șanse mari să nu treceți Drug Test-ul
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Alimentele care te îngrașă în timp record. De evitat cât mai mult!
Alimentele care te îngrașă în timp record. De evitat cât mai mult!
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist...
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist celebru. S-a mutat deja cu acesta, iar fiul ei a rămas cu Cătălin Vișănescu
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în...
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în timpul vizitei din România: „Am vrut să-i spun în față”