Life

Un bărbat a găsit mai mulți “ochi” în grădină și a intrat în panică. Ce crescuse, de fapt, în curtea lui

Un bărbat a intrat în panică după ce a văzut mai mulți ”ochi” în grădina casei sale. Ce a aflat că erau aceștia, de fapt.
20.06.2024 | 21:35
Un barbat a gasit mai multi ochi in gradina si a intrat in panica Ce crescuse de fapt in curtea lui
Ce a găsit bărbatul în grădină. Sursa foto: mirror.co.uk
ADVERTISEMENT

Un bărbat a descoperit mai mulți ”ochi” în grădină casei sale și a intrat în panică. I-a privit nedumerit câteva minute bune, după care s-a gândit să-i fotografieze și să-i posteze pe rețelele de socializare, în speranța că va primi o explicație.

Ce fel de ”ochi” a descoperit bărbatul în grădina casei

Totul a avut loc în comunitatea rurală Pongakawam din Noua Zeelandă. Pentru început, a crezut că asistă la un ”spectacol” de Halloween. Tot felul de gânduri negre i-au trecut prin minte, dar în cele din urmă s-a lămurit.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a postat o imagine cu ”ochii” pe forumul Reddit și a primit o varietate de răspunsuri. Nu au lipsit ironiile, dar și explicațiile au fost pe măsură. I s-a precizat că în grădina lui a crescut o specie de ciuperci mai rară.

Specia se numește ”steaua pământului”. Aceasta crește de obicei în pădurile de foioase, pe copaci de lemn tari sau în zonele cu multe frunze. În grădina sa, individul avea într-adevăr foarte multe frunze, căzute din copaci, și așa au apărut ciupercile, informează mirror.co.uk

ADVERTISEMENT

Ciupercile ”stelele pământului” există și în România

”Stelele pământului” apar și în România. Acestea au fost descoperite pentru prima oară în anul 1829, de către botanistul suedez Elias Magnus Fries. La început, ele arată precum o biluță albicioasă. Uneori au înveliț scorțos și se desfac din când în când.

Perioada de creștere a acestor ciuperci este vară-toamnă. Cum suntem în sezonul de vară, nu este exclus să le găsiți prin grădină, livadă sau pădure. Nu le culegeți pentru a le mânca, pentru că nu sunt comestibile. În schimb, puteți mânca în general ciuperci, fiindcă au o varietate de vitamine.

ADVERTISEMENT

”Toate soiurile de ciuperci sunt sărace în calorii și grăsimi și conțin cantități modeste de fibre și diverse substanțe nutritive. Poate că cele mai interesante proprietăți ale ciupercilor sunt substanțele vegetale non-nutritive ale acestora – polizaharide, indoli, polifenoli și carotenoizi, în cazul cărora studiile pe celule și animale au demonstrat efecte antioxidante, antiinflamatorii și anticancerigene.

Ciupercile sunt, de asemenea, recunoscute de bucătari pentru capacitatea lor de a crea arome savuroase și bogate numite umami, datorită prezenței unui aminoacid numit glutamat, care se găsește și în carne, pește, brânzeturi și supe fierte.

ADVERTISEMENT

Ciupercile au efecte antiinflamatoare, diuretice, antiseptice și antibacteriene, fiind utilizate de către vraci și vindecători de mii de ani. Uneori, chiar și cele otrăvitoare erau utilizate în doze mici, cu efecte similare cu cele ale administrării veninului.”, relatează dr. Oana Cuzino pe doc.ro

ADVERTISEMENT