News

Un bărbat a murit din cauza caniculei, la Iași. A fost găsit prăbușit pe stradă, cu temperatură de 42 de grade

Efectele caniculei fac prima victimă. Un bărbat a murit la Iași, fiind găsit căzut pe o stradă cu temperatură de 42 de grade.
25.06.2021 | 13:50
Un barbat a murit din cauza caniculei la Iasi A fost gasit prabusit pe strada cu temperatura de 42 de grade
ADVERTISEMENT

Tragedie în Iași din cauza caniculei. Un bărbat de 50 de ani a fost găsit pe stradă cu hipertermie, având temperatura peste 42 de grade.

În ciuda eforturilor cadrelor medicale de a-l resuscita, acesta nu a mai putut fi salvat și s-a declarat decesul.

ADVERTISEMENT

Canicula face prima victimă. Un bărbat din Iași a murit, după ce fost găsit inconștient pe stradă

Coordonator SMURD Iaşi, doctorul Diana Cimpoeşu, a anunţat, vineri, că pacientul în vârstă de aproximativ 50 ani a fost găsit pe stradă, inconştient. Incidentul s-a petrecut joi după-amiază.

Imediat, acesta a fost preluat de un Echipaj de Prim Ajutor (EPA) din cadrul Detașamentului 2, după care s-a solicitat echipaj cu medic, care a continuat manevrele de resuscitare, potrivit Digi24.

ADVERTISEMENT

Potrivit medicilor, bărbatul a intrat în mod repetat în stop cardio-respirator, fiind efectuată resuscitare cardio-pulmonară. Din păcate, în cursul nopţii, după ora 3:00, a fost declarat decesul.

Potrivit sursei citate, cel mai probabil, hipertermia a fost provocată de caniculă, dar cauza oficială a decesului va fi stabilită de medicii legişti, după efectuarea necropsiei.

ADVERTISEMENT

La Iași, temperaturile au urcat excesiv de mult în ultimele zile. După o perioadă cu ploi, joi s-au înregistrat frecvent maxime de peste 32 – 33 de grade Celsius.

Potrivit site-ului ANM, temperatura resimțită de corp este mult mai mare. Astfel, vineri, deși termometrele indică, la ora 13:40, 32 de grade, oamenii resimt 42 de grade în realitate.

ADVERTISEMENT

Municipiul Iași, sub cod galben de caniculă

În cursul zilei de vineri, 25 iunie, județul Iași se află sub avertizare cod galben de caniculă de la ANM.

”Pe 25 iunie, valul de căldură și disconfortul termic vor persista în toată țara. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă”, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Și mai grav, din punct de vedere meteo, vor sta lucrurile în vestul țării. Astfel, vineri (25 iunie) în Oltenia, Banat, Crișana și în sud-vestul Transilvaniei disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat, va fi caniculă, iar valorile maxime ale temperaturii aerului vor atinge frecvent 35…38 de grade.

Totodată, după orele prânzului, în toată țara sunt posibile manifestări violente ale vremii. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată, vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină de medii și mari dimensiuni.

Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35…50 l/mp și izolat, îndeosebi în vest, centru și la munte, 70 l/mp, mai anunță ANM.

ADVERTISEMENT
Tags: