News

Un bărbat a murit, după ce a căzut din telescaunul din stațiunea Parâng. Turistul era băut

Un turist a murit, după ce s-a urcat beat în telescaun și a căzut, în stațiunea Parâng
16.08.2021 | 13:26
Un barbat a murit dupa ce a cazut din telescaunul din statiunea Parang Turistul era baut
ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc sâmbătă, în timp ce urca spre Parâng, în apropierea pilonului 17. Potrivit spuselor martorilor, bărbatul de 65 de ani s-a urcat în telescaun în stare de ebrietate.

Când a ajuns la stația intermediară, acesta a ridicat prea devreme bara de protecție. Apoi s-a dezechilibrat și a căzut în gol.

ADVERTISEMENT

Un bărbat a murit, după ce a căzut din telescaunul din stațiunea Parâng. Turistul era băut

Bărbat căzut din telescaun
Bărbat căzut din telescaun
Sursa foto: Mondo TV Petroşani/Facebook

Bărbatul era singur în telescaun și a căzut de la o înălțime de 6-8 metri. La fața locului au fost chemate echipajele de salvare.

Salvamontiștii din Petroșani au fost cei care i-au acordat primul ajutor. Ulterior, omul a fost transportat la Spitalul de Urgenţă din Petroşani.

ADVERTISEMENT

Rănile acestuia erau unele destul de serioase. Potrivit cadrelor medicale, prezenta mai multe leziuni la cap și corp și a ajuns în comă la spital.

Decesul a survenit în cursul zilei de duminică, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Petroşani. După realizarea necropsiei, medicii vor stabili cu exactitatea cauza morții.

ADVERTISEMENT

Weekend plin pentru salvamontiști

În cursul zilei de sâmbătă, echipele de salvamoniști din țară au fost nevoite să intervină în 28 de situații. Dintre acestea, trei persoane au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital, iar în alte două cazuri oamenii au necesitat transport aerian cu elicopterul SMURD.

„S-au mai primit 47 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană,” a transmis Salvamont România.

ADVERTISEMENT

Nici duminica nu a fost mai liniștită. Salvatorii s-au deplasat la 27 de intervenții. În urma acestora, 13 persoane au ajuns la spital, preluate de ambulanțe.

„S-au mai primit 42 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană”, au adăugat salvamontiștii.

Mulți dintre turiști au apelat numărul de urgență nu au mai putut continua traseele pe care porniseră. Aceștia fie au ajuns în zone greu accesible, fie au fost epuizați.

În schimb, a avut loc și un accident destul de grav. O mașină în care se aflau un adult de 54 de ani și un copil de trei ani s-a răsturnat într-o râpă. Salvamontiștii din Azuga, ajutați de colegii lor din Predeal, i-au recuperat pe cei doi și le-au acordat primul ajutor. „Adultul a suferit fracturi costale și fractură de claviculă, iar copilul multiple escoriatii. Pacienții au fost predati echipajului SMURD Predeal, pentru transportul la spital,” au transmis salvatorii.

ADVERTISEMENT
Tags: