News

Un bărbat a murit după ce a fost plimbat cu ambulanța între spitale. Soția sa, dărâmată de durere: ”M-am pus în genunchi”

26.05.2020 | 15:21
Un barbat a murit dupa ce a fost plimbat cu ambulanta intre spitale Sotia sa daramata de durere Mam pus in genunchi
ADVERTISEMENT

Un bărbat din Botoșani a murit după ce a fost plimbat ore bune cu ambulanța între mai multe spitale din cauza haosului general creat de epidemia de coronavirus.

Un bărbat a murit după ce a fost plimbat cu ambulanța între spitale. Soția sa, dărâmată de durere: ”M-am pus în genunchi”

Tragedie în județul Botoșani. Un bărbat în vârstă de 70 de ani a decedat după ce a fost plimbat cu ambulanța ore întregi între câteva spitale din Dorohoi.

ADVERTISEMENT

Pe numele său Vasile Țurcanu, 70 de ani, bărbatul din Moldova era bolnav de cancer. Înainte să se stingă, acesta a fost plimbat o noapte întreagă intre spitale şi ulterior acesta a murit într-un spital din Dorohoi.

Vestea morții bătrânului a venit ca un fulger pentru soţia lui. Aceasta din urmă a primit știrea în cursul dimineții care a urmat serii cu plimbările între spitale.

ADVERTISEMENT

Telefonul a sunat la primele ore în casa familiei Țurcanu. O infirmieră din spitalul în care acesta fusese internat o anunța Florica Țurcanu ca ”bunicul nu mai este.”

“M-am pus în genunchi pe jos – spuneți-mi că nu este adevărat! Am ieșit afară și am urlat, am răcnit, am țipat, degeaba, el nu mai este”, își amintește Florica, soția defunctului, conform BZI.

ADVERTISEMENT

Bărbatul din Botoșani, plimbat 100 km între spitale înainte să moară

Înainte de fatidica noapte a decesului, bărbatul a fost plimbat aproape 100 de kilometri, intre spitale, pentru a fi internat.

Inițial, acesta s-a deplasat la spitalul din Săveni, Spitalul de Boli Infecţioase şi ulterior la Dorohoi. S-a prezentat la CPU Săveni în ziua de 28.04.2020 de unde a fost dirijat la UPU Spitalul Județean, unde a fost investigat și redirijat la Secția de Boli Infecțioase, după care a fost redirijat la Spitalul Municipal Dorohoi în vederea internării, deoarece Spitalul Județean este Spital COVID-19.

ADVERTISEMENT

Comună Coțușca – Spitalul Orășenesc Săveni – 23,4 km Spitalul Orășenesc Săveni – Spitalul Mavromati, Botoșani- 36,7 km Spitalul Mavromati – Spitalul Municipal Dorohoi – 34,4 km.

Aproape 100 de kilometri pe care Vasile Țurcanu i-a parcurs, în noapte, cu decizii confuze, nesiguranță, înainte de a fi, într-un final, internat. “Având în vedere că era situația asta cu covidul, nici nu m-am gândit să mă duc la spital fără să mă cheme medicul”, spune soția acestuia pentru Libertatea.

ADVERTISEMENT