News

Un bărbat a primit 150.000 de euro daune morale din partea Spitalului Județean Neamț. Care e motivul

Un bărbat a primit 150.000 de euro daune morale după ce s-a infectat cu stafilococ auriu în Spitalul Județean Neamț, banii fiind plătiți chiar de spital.
23.03.2023 | 21:43
Un barbat a primit 150000 de euro daune morale din partea Spitalului Judetean Neamt Care e motivul
Un bărbat a primit 150.000 de euro daune morale. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Un bărbat a primit 150.000 de euro daune morale din partea Spitalului Județean Neamț. Despăgubirea a fost decisă de un tribunal pentru că bărbatul s-a infectat cu stafilococ auriu în timp ce era internat la spitalul din Neamț.

Un bărbat a primit 150.000 de euro daune morale

Această sumă a fost plătită în șase tranșe de către spital, din fondurile spitalului, potrivit managerului unității medicale, conform Mesagerul de Neamț. Bărbatul fusese internat la secția Ortopedie a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț în toamna anului 2015, moment în care s-a infectat cu stafilococul auriu MRSA.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a ajuns la Târgu Mureș pentru tratament, după care a dat spitalul în judecată și a cerut daune morale în valoare de 150.000 de euro. Instanța i-a dat dreptate și i-a obligat pe reprezentanții spitalului să-i plătească această sumă de bani, chiar dacă a fost negociată o reeșalonare de șase rate.

“Am reușit să negociem plata în șase tranșe pentru a nu afecta foarte puternic cash flow-ul spitalului. Procesul a început în 2015, domnul respectiv a avut o infecție cu stafilococ auriu, posibilă din Spitalul Județean Neamț, nu e demonstrat categoric, dar justiția i-a dat acestuia aceste daune morale pentru suferința cauzată de către spital. Banii au fost plătiți din veniturile proprii ale spitalului”, a declarat Alexandru Filimon, managerul Spitalului Județean Piatra Neamț. Ultima tranșă de bani a ajuns în contul clientului în luna martie 2023.

ADVERTISEMENT

Între timp, soția unui fost deputat PSD, mort în timpul pandemiei de Covid-19, anunță că cere despăgubiri de 1 milion de euro unui spital din București, pe care-l consideră vinovat de moartea bărbatului. E vorba de soția fostului deputat PSD Sebastian Radu, care a dat în judecată Spitalul Militar din București.

”Soțul meu a luat patru bacterii nosocomiale din spital, din care cel puțin una l-a omorât. Am documentele cu care a venit soțul meu din Germania, cu mașina mortuară, în care scrie foarte clar că soțul meu a murit de infecții nosocomiale, nu de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Vreau să știu dacă s-au jucat ruleta rusească cu viața soțului meu sau dacă ei știau că au astfel de bacterii care sunt total rezistente la antibiotice în spital, când l-au internat. Vreau să știu dacă următorul pacient internat după soțul meu a murit din aceleași motive.

Dacă Spitalul Militar iese public și spune că din vina lor, soțul meu a murit, eu nu mai vreau niciun ban de la ei, dar vreau să iasă public. În momentul în care starea soțului meu s-a înrăutățit, l-am internat la Spitalul din Buzău, iar el avea nevoie la ATI.

ADVERTISEMENT

Spitalul Militar era singurul care avea locuri libere și a fost transferat. Nu era intubat, era conștient pe oxigen. Am luat decizia să-l transferăm în Germania, dar nu s-a putut, pentru că nu primeau niciun pacient din afară, aveau prea mulți și nu făceau față”, a declarat soția fostului deputat PSD, Sebastian Radu, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT
Tags:
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive...
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive și cinci sancțiuni: „Am propus închiderea pentru până la 12 luni”
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un...
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un mesaj clar: "Eliberați Dragonul!"
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și...
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și grădina ca să facă autostradă. „Ce pot să fac la 80 de ani?”
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență:...
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai...
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai călduros februarie din istorie
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a...
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost găsit mort în Spania
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră...
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră în Pești și obligă zodiile să fie mai serioase
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din...
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. El a adus titlul mondial pentru Germania
Prețurile la taxiuri sar în aer. Serviciul devine un lux pentru mulți români
Prețurile la taxiuri sar în aer. Serviciul devine un lux pentru mulți români
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de...
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de un laptop și lucrează de acasă. Pe Viorel nu-l deranjează deloc! ''Așa este moda, îmi place, m-a prins''
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul...
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul şi ce condamnare a primit bărbatul acuzat că a ucis-o pe fosta lui soţie
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să...
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să pui pentru a-ți ieși ca la restaurant