News

Un bărbat a primit 150.000 de euro daune morale din partea Spitalului Județean Neamț. Care e motivul

Un bărbat a primit 150.000 de euro daune morale după ce s-a infectat cu stafilococ auriu în Spitalul Județean Neamț, banii fiind plătiți chiar de spital.
23.03.2023 | 21:43
Un barbat a primit 150000 de euro daune morale din partea Spitalului Judetean Neamt Care e motivul
Un bărbat a primit 150.000 de euro daune morale. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Un bărbat a primit 150.000 de euro daune morale din partea Spitalului Județean Neamț. Despăgubirea a fost decisă de un tribunal pentru că bărbatul s-a infectat cu stafilococ auriu în timp ce era internat la spitalul din Neamț.

Un bărbat a primit 150.000 de euro daune morale

Această sumă a fost plătită în șase tranșe de către spital, din fondurile spitalului, potrivit managerului unității medicale, conform Mesagerul de Neamț. Bărbatul fusese internat la secția Ortopedie a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț în toamna anului 2015, moment în care s-a infectat cu stafilococul auriu MRSA.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a ajuns la Târgu Mureș pentru tratament, după care a dat spitalul în judecată și a cerut daune morale în valoare de 150.000 de euro. Instanța i-a dat dreptate și i-a obligat pe reprezentanții spitalului să-i plătească această sumă de bani, chiar dacă a fost negociată o reeșalonare de șase rate.

“Am reușit să negociem plata în șase tranșe pentru a nu afecta foarte puternic cash flow-ul spitalului. Procesul a început în 2015, domnul respectiv a avut o infecție cu stafilococ auriu, posibilă din Spitalul Județean Neamț, nu e demonstrat categoric, dar justiția i-a dat acestuia aceste daune morale pentru suferința cauzată de către spital. Banii au fost plătiți din veniturile proprii ale spitalului”, a declarat Alexandru Filimon, managerul Spitalului Județean Piatra Neamț. Ultima tranșă de bani a ajuns în contul clientului în luna martie 2023.

ADVERTISEMENT

Între timp, soția unui fost deputat PSD, mort în timpul pandemiei de Covid-19, anunță că cere despăgubiri de 1 milion de euro unui spital din București, pe care-l consideră vinovat de moartea bărbatului. E vorba de soția fostului deputat PSD Sebastian Radu, care a dat în judecată Spitalul Militar din București.

”Soțul meu a luat patru bacterii nosocomiale din spital, din care cel puțin una l-a omorât. Am documentele cu care a venit soțul meu din Germania, cu mașina mortuară, în care scrie foarte clar că soțul meu a murit de infecții nosocomiale, nu de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Vreau să știu dacă s-au jucat ruleta rusească cu viața soțului meu sau dacă ei știau că au astfel de bacterii care sunt total rezistente la antibiotice în spital, când l-au internat. Vreau să știu dacă următorul pacient internat după soțul meu a murit din aceleași motive.

Dacă Spitalul Militar iese public și spune că din vina lor, soțul meu a murit, eu nu mai vreau niciun ban de la ei, dar vreau să iasă public. În momentul în care starea soțului meu s-a înrăutățit, l-am internat la Spitalul din Buzău, iar el avea nevoie la ATI.

ADVERTISEMENT

Spitalul Militar era singurul care avea locuri libere și a fost transferat. Nu era intubat, era conștient pe oxigen. Am luat decizia să-l transferăm în Germania, dar nu s-a putut, pentru că nu primeau niciun pacient din afară, aveau prea mulți și nu făceau față”, a declarat soția fostului deputat PSD, Sebastian Radu, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT
Tags: