News

Un bărbat a primit o condamnare record. A ajuns în spatele gratiilor pentru 1.310 ani

Un tânăr are de ispășit o penitență uriașă. Ar urma să stea în închisoare pentru 1.310 ani pentru faptele cumplite săvârșite.
15.03.2023 | 19:58
Un barbat a primit o condamnare record A ajuns in spatele gratiilor pentru 1310 ani
Un tânăr are de ispășit o penitență uriașă. Ar urma să stea în închisoare pentru 1.310 ani. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Un bărbat a primit o condamnare record din partea oamenilor legii. A ajuns în spatele gratiilor pentru 1.310 ani, după ce a fost judecat de magistrați pentru mai multe capete de acuzare. Este vorba de o persoană foarte temută.

Un tânăr are de ispășit o penitență uriașă. Ar urma să stea în închisoare pentru 1.310 ani

Un tânăr are de ispășit o penitență uriașă. Wilmer Segovia a fost condamnat de oamenii legii din El Salvador pentru atrocitățile pe care le-a făcut în perioada în care a făcut parte dintr-un grup criminal foarte temut.

ADVERTISEMENT

Potrivit eltiempo.com, bărbatul a primit o pedeapsă de 1.310 de ani de închisoare pentru 33 de crime, nouă cazuri de complicitate la crimă și o serie de alte infracțiuni. Și nu este singurul membru al grupării care a primit o asemenea sentință.

Miguel Ángel Portillo, un alt membru al bandei, este închis pentru 945 de ani, fiind condamnat pentru 22 de omucideri, patru cazuri de complicitate la crimă, o tentativă de crimă și înșelăciune. Decizia i-a aparținut procurorului general Rodolfo Delgado.

ADVERTISEMENT

„Membrii bandei care au provocat atât de multă durere și lacrimi poporului salvadorean nu ies. Vor rămâne închiși până când vor plăti pentru fiecare dintre crimele lor. Ne vom ocupa de asta”, a scris acesta pe Twitter.

Procurorul general nu a explicat dacă cei doi tineri au fost condamnați în temeiul reformelor penale aprobate în Adunarea Legislativă în regim de urgență, asta pentru că la finalul lunii martie 2022 Congresul a aprobat o sentință mai dură.

ADVERTISEMENT

La momentul respectiv s-a luat decizia ca membrii bandelor să fie aspru pedepsiți ca răspuns la valul de omucideri prin care țara a trecut, mai ales din cauza grupării MS-13 care este una dintre cele mai periculoase.

Grupările din El Salvador, extrem de periculoase

Cei care fac parte din grupul temut au tatuaje care spun poveștile crimelor pe care le-au comis și ale celor dragi pe care i-au pierdut în timpul petrecut acționând pentru gruparea respectivă. În prezent, ar fi închiși 2.500 de membri ai grupării.

ADVERTISEMENT

Bandele sunt un fenomen considerat o moștenire a războiului civil, care a avut loc între anii 1980-1992. Din păcate, acestea s-au consolidat odată cu deportarea membrilor bandelor din Statele Unite ale Americii.

În plus, se mai spune că au rezistat planurilor de securitate implementate în ultimele patru administrații și au generat o violență uriașă în ultimii ani, deși vorbim despre o țară mică din America Centrală, dar des populară.

ADVERTISEMENT
Tags: