News

Un bărbat care zbura printre avioane le-a dat emoții piloților, pe aeroportul din Los Angeles. FBI investighează cazul. Video

03.09.2020 | 17:22
Un barbat care zbura printre avioane lea dat emotii pilotilor pe aeroportul din Los Angeles FBI investigheaza cazul Video
Un bărbat echipat cu un aparat individual de zbor a trecut la 10 metri de un avion. Sursa foto: captura video
ADVERTISEMENT

Situație ieșită din comun pe unul dintre cele mai mari aeroporturi din lume, cel din Los Angeles. Un bărbat echipat cu un aparat individual de zbor a trecut prin apropierea aeroportului și a fost zărit de doi poloți, de pe două avioane diferite.

Piloții au dat alarma, pentru că exista riscul ca bărbatul să zboare pe traseul curselor comerciale. Cu toaate acestea, angajații din turnul de control al LAX nu au observat intrusul.

ADVERTISEMENT

Primul semnal de alarmă a fost dat de pilotul unei curse American Airlines,  care a anunțat turnul de control că ”un individ cu un echipament de zbor” se află sub avion, care zbura la aproape 1.000 de metri altitudine, chiar deasupra Aerportului Internațional din Los Angeles.

 

Un bărbat cu echipament individual de zbor a dat alarma la Los Angeles

Pilotul a precizat că ”omul zburător” a trecut la doar 10 metri de avionul de pasageri aflat în plină manevră de aterizare.

ADVERTISEMENT

 

“Turnul de control. Aici American 1997. Tocmai am trecut pe lângă un individ cu un aparat de zbor individual,” a anunțat pilotul cursei aeriene American Airlines turnul de control din Los Angeles.

“A trecut prin stânga noastră, la aproape 100 sau chiar 10 metri. Aproximativ la altitudinea noastră“, a precizat cel aflat la manșa aeronavei de pasageri.

ADVERTISEMENT

Situația a fost considerată atât de gravă încât a fost nevoie de intervenția agenților FBI pentru a analiza cazul.

Dar lucrurile nu s-au oprit aici. Un al doilea echipaj de avion, de data aceasta de pe o cursă comericială a companiei JetBlue, a semnalat prezența ”zburătorului” în perimetrul celui mai aglomerat aeroport de pe coasta de Vest a Statelor Unite.

ADVERTISEMENT

La 10 metri distanță de avioane

La doar 10 minute de la anunțul primului avion privind prezența unui intrus, a venit și cel de al doilea semnal de alarmă, de data aceasta de la pilotul cursei JetBlue.

“Tocmai am văzut un individ care a zburat pe lângă noi cu un rucsac de zbor”, l-a anunțat pilotul pe controlorul de zbor.

Potrivit datelor de comunicare, controlorii de zbor i-au avertizat pe piloții JetBlue să dea dovadă de precauție. După ce a transmis mesajul de alertă, pilotul aeronavei a comentat ca pentru sine: ”Numai în Los Angeles se putea întâmpla așa ceva!”.

Administrația Aviației Civile din Statele Unite a anunțat că oficialii aeroportului au alertat forțele de ordine în urma celor două raportări efectuate de piloți, iar FBI investighează situația pentru a îl identifica pe bărbatul care a încălcat perimetrul aeroportului din Los Angeles.

Până acum, principala problemă din jurul aeroporturilor era reprezentată de păsări, după care au apărut dronele care au declanșat alarma, dar iată că s-a ajuns ca și oamenii zburători să creeze panică printre piloți și pasageri.

 

 

ADVERTISEMENT