News

Un bărbat cu Covid-19, găsit mort pe marginea drumului, în Vaslui. Bătrânul fugise din spital

Un bărbat din Vaslui în vârstă de 64 de ani infectat cu Covid-19, care fugise din spital, a fost găsit mort pe marginea drumului.
27.10.2021 | 13:43
Un barbat cu Covid19 gasit mort pe marginea drumului in Vaslui Batranul fugise din spital
ADVERTISEMENT

Caz extrem de grav în județul Vaslui. Un pacient în vârstă de 64 de ani, depistat pozitiv cu Covid-19 şi internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, a fugit din unitatea medicală.

Acesta nu a apucat să ajungă acasă și a fost găsit decedat pe marginea unui drum, la câțiva kilometri de localitatea de domiciliu.

ADVERTISEMENT

Trupul acestuia a ajuns la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei şi a stabilirii cauzei decesului. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă, a anunțat IPJ Vaslui.

Caz grav în Vaslui. Bărbat infectat cu Covid-19, fugit din spital, găsit mort pe marginea drumului

Bătrânul a ajuns la Spitalul Județean din Vaslui pe data de 21 octombrie. După ce a fost depistat pozitiv în urma unui test RT-PCR, acesta a așteptat la rând, în secția UPU, pentru eliberarea unui loc pe secție.

ADVERTISEMENT

Managerul spitalului, Ana Rinder, spune că pacientul nu a mai stat în unitate și pe data de 23 octombrie a plecat pe propriile picioare.

Din spusele cadrului medical, acesta avea o afectare pulmonară de 15%. Cel mai probabil, temperaturile scăzute de afară i-au fost fatale și nu a mai apucat să ajungă acasă.

ADVERTISEMENT

”Pe 21 octombrie a fost adus de un echipaj ambulanță. I s-au efectuat 2 teste rapide care au ieșit negative. A rămas pe sector pentru așteptarea rezultatului unui test RT-PCR. Acesta a venit pozitiv.

A așteptat apoi pentru eliberarea unui loc. A fost tratat conform protocolului terapeutic, iar pe data de 23, pacientul plecase. A fost anunțată poliția, iar urmarea o știți și dumneavoastră.

ADVERTISEMENT

A plecat singur, pe picioare. Pur și simplu a părăsit unitatea de Primiri Urgențe. Avea o afectare pulmonară de 15%, nu era într-o stare foarte gravă.

Situația este deosebită. Avem 23 de pacienți care așteaptă locuri pe secție. Sunt tratați corespunzător, dar sunt tratați în unitatea UPU”, a spus managerul unității la Digi24.

Anunțul IPJ Vaslui despre acest caz

Potrivit Poliției Vaslui, victima a fost observată de un trecător care a anunțat că în zonă se află o persoană posibil decedată.

”Un bărbat în vârstă de 64 de ani, din localitatea Micleşti, a fost găsit pe marginea drumului de un trecător. Echipajul medical care a intervenit la faţa locului a constatat decesul bărbatului.

Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei şi a stabilirii cauzei decesului. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă”, a declarat miercuri, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Manoliu.

Poliția mai anunță că, din primele constatări, în cazul bărbatului nu există suspiciuni cu privire la comiterea vreunei infracțiuni.

ADVERTISEMENT
Tags: