News

Un bărbat cu probleme psihice, exploatat de doi soți din Bihor. De 13 ani îi încasau ajutorul social

Un bărbat de 43 de ani cu probleme psihice a fost exploatat timp de 13 ani de doi soți din Bihor. Aceștia i-au luat actele și îi încasau ajutorul social.
07.06.2024 | 19:00
Un barbat cu probleme psihice exploatat de doi soti din Bihor De 13 ani ii incasau ajutorul social
Un bărbat cu probleme psihice, exploatat de doi soți din Bihor. Sursa foto: Poliția Română/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Doi soți din județul Bihor sunt cercetați pentru că au exploatat prin muncă un bărbat în vârstă de 43 ani cu probleme psihice, care nu avea adăpost.

Un bărbat cu probleme psihice, exploatat de doi soți din Bihor

Oamenii legii spun că chinul bărbatului a început, încă din anul 2011, atunci când cei doi soți l-au cazat, la ferma pe care o dețin, în proximitatea localităţii Valea lui Mihai, în condiții inumane.

ADVERTISEMENT

Potrivit reprezentanților IGPR, aceștia au profitat de vulnerabilitatea bărbatului, i-au luat actele și ani la rând i-au încasat ajutorul social.

În tot acest timp, bărbatului pe care l-a transformat în sclavul lor nu i-au mai acordat tratamentul pentu afecțiunile de care suferea.

ADVERTISEMENT

”La data de 6 iunie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea, au efectuat două percheziţii domiciliare, în localitatea Valea lui Mihai, judeţul Bihor, pentru documentarea activităţii infracţionale a două persoane, soţ şi soţie, de 64 şi 68 de ani, cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane în modalitatea exploatării prin muncă”, au transmis, vineri, reprezentanții IGPR.

În urma percheziților, anchetatorii au descoperit că bărbatul era supus zilnic la munci grele, dar și la violenţe de fizice repetate şi tratamente degradante.

ADVERTISEMENT

Seara, acesta dormea într-un grajd, alături de animalele pe care le îngrijea, pe un pat improvizat.

”În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite şi ridicate diferite înscrisuri, actul de identitate al bărbatului de 43 de ani, două dispozitive mobile de stocare a datelor informatice, precum şi 8.800 de euro”, au mai transmis reprezentanții IGPR.

ADVERTISEMENT

În urma acestei descoperiri șocante, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea, au dispus reţinerea celor doi soți, pentru 24 de ore, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

Între timp, victima celor doi a fost preluată de Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane.

ADVERTISEMENT