News

Un bărbat dă vina pe doctori pentru moartea unchiului său, internat cu Covid-19: E ca în lagăr, mă omoară cu zile

10.08.2020 | 21:52
Un barbat da vina pe doctori pentru moartea unchiului sau internat cu Covid19 E ca in lagar ma omoara cu zile
ADVERTISEMENT

Un bărbat de vina pe sistemul medical de sănătate din România pentru moartea unchiului său.

Unchiul s-a internat în spital, infectat cu Covid-19, însă avea probleme la inimă și diabet.

Nepotul susține că medicii nu i-au administrat unchiului său medicamente corespunzătoare, astfel că omul a murit.

Un bărbat din Călărași ar fi murit cu zile în spital din cauza medicilor

Bărbatul, originar din Târgoviște, susține că medicii nu i-au mai dat unchiului său medicamente de inimă, provocându-i decesul.

ADVERTISEMENT

Potrivit Adevărul, pacientul se internase la Spitalul Elias pentru problemele cardiace de care suferea. A fost trimis la Oltenița după ce s-a aflat că are Covid-19.

„O rudă din Călăraşi a murit de COVID-19. Bărbatul avea probleme cardiovasculare acute, pentru care urma tratament specific. Din momentul în care a ajuns la spital în Bucureşti, medicii i-au întrerupt tratamentul pentru inimă, spunându-i că-l va urma doar pe cel anti-covid. A fost trimis de la Bucureşti la Olteniţa la un spital suport COVID, pentru că era mai aproape de localitatea de domiciliu“, a scris Rareş Ţurloiu, din Târgovişte.

ADVERTISEMENT

Bărbatul dă vina pe medicii care nu i-ar mai fi administrat unchiului său medicamentele pentru inimă: „Omul s-a simţit din ce în ce mai rău cu inima, dar a fost tratat doar pentru coronavirus. Cu două seri înainte să moară, şi-a sunat un nepot spunându-i că e nenorocire în spital, sunt oameni care urlă de durerile provocate de bolile pe care le aveau înainte să fie internaţi şi trataţi strict de Covid, dar sunt trataţi doar cu tratament anti-covid 19. A spus că lipsa tratamentului pentru inimă îi provoacă dureri groaznice şi că ceea ce se întâmplă acolo îl va omorî. Omul a murit a doua zi de dimineaţă de COVID- 19, după ce i-a fost întrerupt tratamentul pentru inimă în toate aceste zile. A mai murit un om. Regulamentar. De COVID-19. Le urez condoleanţe! România Normală!”.

Unchiu s-a plâns că primește compot, deși e bolnav de diabet, și a comparat spitalul în care se afla cu un lagăr.

ADVERTISEMENT

Cu două zile înainte să moară, i-au luat telefonul ca să nu mai sune, i-au făcut morfină pentru a-i calma durerea şi să îl ţină în stare de somnolenţă. La un moment dat, a sunat sora sa din nou să facă ce face, cum se mai simte, şi a fost anunţată că a murit în urmă cu trei sferturi de oră”, au acuzat rudele.

Cum era de așteptat, reprezentanții spitalului au negat acuzațiile și susțin că își tratează fiecare pacient cu maximă seriozitate și empatie.

ADVERTISEMENT

„Avem protocoale şi proceduri meicale bine puse la punct, suntem obligaţi să respectăm tot ce ne-am asumat că respectăm. Rudele ar trebui să facă o adresă către spital să afle ce s-a întâmplat, la secretariat, dacă nu au primit suficiente detalii în scrisoare medicală de ieşire. Am avut controale în ultima perioadă ba de la Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii, ba de la Inspectoratul Teritorial de Muncă şi nu s-a găsit nimic în neregulă”, a declarat managerul Spitalului Oltenița, Simona Smochin, pentru Adevărul.

ADVERTISEMENT
Tags: