News

Un bărbat de 36 de ani din București, al patrulea caz de variola maimuței din România

Al patrulea caz de variola maimuței a fost identificat de autoritățile din România. Este vorba de un bărbat de 36 de ani, din București, contact al primului caz din țara noastră.
16.06.2022 | 17:43
Un barbat de 36 de ani din Bucuresti al patrulea caz de variola maimutei din Romania
Variola maimuței a ajuns la patru cazuri de infectare în România.
ADVERTISEMENT

Bărbatul este contact direct al primului caz de variola maimuței din țara noastră, un bărbat de 26 de ani din Capitală.

Al patrulea caz de variola maimuței în București

Ministerul Sănătăţii a făcut anunțul oficial: ”Este vorba de un bărbat de 36 de ani, contact cu primul pacient diagnosticat cu variola maimuţei în România. Acesta s-a prezentat ieri la un spital din Bucureşti”.

ADVERTISEMENT

Simptomele bărbatului infectat au debutat pe data de 12 iunie, iar starea de sănătate a acestuia e bună. ”Starea de sănătate a pacientului este bună. Acesta a rămas internat”, a transmis ministerul, conform News.ro

Autoritățile din România au creat un site unde răspund la întrebările tuturor celor interesați de variola maimuței, cea mai importantă întrebare fiind: ”Dacă o persoană suspectează că are virusul, ce ar trebui să facă?”.

ADVERTISEMENT

Răspunsul dat de INSP, este următorul:Orice persoană care prezintă semne de boală, în timpul călătoriei sau la întoarcerea dintr-o zonă endemică trebuie să se adreseze medicului și să furnizeze, inclusiv informații despre călătoriile recente și istoricul de vaccinare”.

Al treilea caz de variola maimuței a fost identificat miercuri, 15 iunie, fiind vorba de un bărbat de 31 de ani care a fost internat în spital. Simptomele acestuia au apărut în data de 10 iunie. Cu toate că are o stare general bună, acesta a rămas internat.

ADVERTISEMENT

Primul caz de variola maimuței din România a fost anunțat luni, 13 iunie, la un bărbat cu vârsta de 26 de ani din București. Și în acest caz starea de sănătate a bărbatului este bună, iar pacientul se află în izolare. Bărbatul s-ar fi infectat de l o persoană apropiată care a călătorit în Europa, unde există mai multe cazuri de infectare cu variola maimuței.

Al doilea caz a fost identificat la doar 24 de ore distanță, fiind vorba de un bărbat de 32 de ani, tot din Capitală.

ADVERTISEMENT

”Starea bărbatului este bună și acesta va rămâne în izolare. A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți”, a transmis ministerul Sănătății.

Specialiștii au explicat că virusul nu se transmite ușor, ci necesită un contact apropiat. Boala își face loc în organism prin piele sau mucoase nazale lezate, tractul respirator, ochi, nas, gură și fluide corporale.

ADVERTISEMENT