News

Un bărbat de 53 de ani a murit într-o pădure din Suceava. A fost lovit în cap de arborele pe care îl tăia

Sfârșit tragic pentru un bărbat de 53 de ani din Suceava. Angajat al unei societăți de exploatare a lemnului, acesta și-a pierdut viața în timp ce tăia un arbore.
28.09.2022 | 15:32
Un barbat de 53 de ani a murit intro padure din Suceava A fost lovit in cap de arborele pe care il taia
Tragedie în Suceava. Un bărbat de 53 de ani a murit după ce a fost lovit în cap de arborele pe care îl tăia. Sursa foto: colaj Fanatik / observatorbn.ro
ADVERTISEMENT

Accident de muncă tragic petrecut în această săptămână în județul Suceava. Un angajat al unei societăți de exploatare a lemnului și-a pierdut viața în timp ce tăia un arbore.

Tragedie în Suceava. Un bărbat de 53 de ani a murit după ce a fost lovit în cap de arborele pe care îl tăia

Marți, 27 septembrie, un bărbat din comuna Mănăstirea Humorului a sunat la 112 pentru a anunța faptul că un un alt bărbat, coleg de-al său, a fost rănit după ce vârful unui arbore a căzut peste el în pădure.

ADVERTISEMENT

Din cercetările efectuate de Poliție rezultă că accidentul s-a petrecut la o companie care are o exploatare forestieră într-o pădure din comuna Mănăstirea Humorului, unde lucrau trei angajați ai acesteia.

În ceea ce privește tragicul accident, autoritățile anunță că victima, un bărbat de 53 de ani, tăia un brad cu o drujbă. În cădere, arborele l-a lovit în plin pe muncitor. La fața locului a fost direcționat un echipaj medical, însă încercările de a-l resuscita nu au dat rezultat și s-a declarat decesul, anunță Bucovinamedia.

ADVERTISEMENT

La fața locului au ajuns un echipaj de ambulanță și un echipaj de poliție.

Medicii au trecut rapid la efectuarea manevrelor de resuscitare pentru bărbatul, găsit în stare de inconștiență. Din păcate, cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru acesta, constatând decesul.

Polițiștii au deschis un dosar penal și au anunțat evenimentul și la Inspectoratul Teritorial de Muncă

Potrivit presei locale, lângă trupul neînsuflețit al bărbatului au fost identificate o drujbă, cea folosită la tăierea copacului, dar şi o cască de protecţie.

ADVERTISEMENT

Corpul victimei a fost transportat la morgă în vederea efectuării necropsiei.

În urma acestui eveniment tragic a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Din cauza faptului că accidentul a avut loc în timpul orelor de serviciu, polițiștii care au deschis un dosar penal au anunțat evenimentul și la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM).

ADVERTISEMENT
Tags: